Suomi parisekaviestin kymmenes MM-kilpailuissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Parisekaviesti oli ohjelmassa torstaina ampumahiihdon MM-kilpailuissa Saksan Oberhofissa. Viestin voitti Norja joukkueella Marte Olsbu Roeseland ja Johannes Thingnes Boe. Itävalta otti hopeaa jääden voittajajoukkueesta 14 sekuntia. Italia oli kolmas 51 sekuntia voittajasta jääneenä. Suomi oli parisekaviestin kymmenes joukkueella Suvi Minkkinen ja Olli Hiidensalo.

Suvi Minkkinen aloitti viestin vahvasti. Hän käytti molemmilla paikoilla yhden varapatruunan ja toi joukkueen ensimmäiseen vaihtoon kuudentena. Eroa kärkeen oli avausosuuden jälkeen vain 22 sekuntia. – Lähdettiin aika kovaa liikkeelle alusta asti ja ihan hyvin pysyin siinä mukana. Penkalla oli hyökkäävää meininkiä ja kohtuu nopeita ammuntoja. Alkupuoliskoon olen kaikin puolin ihan tyytyväinen ja siinä oltiin hyvin mukana, Minkkinen kommentoi viestin avausosuutta.

Toisella osuudella Olli Hiidensalo säilytti joukkueen hyvät asetelmat. Hiidensalo käytti molemmilla paikoilla yhden varapatruunan. Hän toi joukkueen vaihtoon kuudentena 38 sekuntia kärjen jälkeen. – Toinen osuus meni hyvin, Hiidensalo tiivisti.

Kolmannella osuudella Minkkinen selvitti makuupaikan yhdellä varapatruunalla mutta joutui pystypaikan jälkeen sakkokierrokselle. Viimeisessä vaihdossa Suomi oli yhdeksäntenä minuutin ja 28 sekuntia kärjestä. – Viimeinen laukaisu harmittaa. Siihen suoritus kulminoitui. Yritin pitää rytmin, enkä malttanut rauhoittaa sarjaa ohilaukausten jälkeen, Minkkinen harmitteli.

Hiidensalo käytti ankkuriosuudella kaksi varapatruunaa makuupaikalla ja joutui pystypaikan jälkeen sakkokierrokselle. Hän ankkuroi joukkueen maaliin kymmenentenä. Ero kärkeen oli kaksi minuuttia ja 27 sekuntia. – Viimeisellä ringille en saanut peesipaikkaa ja vastatuuli oli aika kova. Hiihto oli jopa parempaa kuin viestin alussa, kun sain itse päättää vauhdin. Viimeistä täplää en saanut alas tänään ja oli tyytyminen kymppisijaan. Tuuli aiheutti pientä lisähaastetta ammuntaan ja kisa oli tiukka. Mutta se on hienoa, kun meillä on ulkoilmalaji ja saadaan siitä haastetta penkalle, Hiidensalo lisäsi pilke silmäkulmassa. 

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa on huomenna perjantaina välipäivä. Lauantaina ohjelmassa on miesten ja naisten viestit.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128