Suomi miesten viestin kymmenes ampumahiihdon MM-kilpailuissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa Saksan Oberhofissa on lauantaina ohjelmassa miesten ja naisten viestit. Miesten viestin voitti Ranska joukkueella Antonin Guigonnat, Fabien Claude, Emilien Jacquelin ja Quentin Fillon-Maillet. Norja jäi toiseksi 38 sekunnin erolla voittajajoukkueesta. Ruotsi oli maalissa kolmas minuutin ja 40 sekuntia voittajasta. Suomi oli miesten viestin kymmenes joukkueella Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Jaakko Ranta aloitti viestin. Hän ampui makuupaikan lippaalta puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. – Ensimmäinen osuus sujui suunnitelman mukaan ja ammunta osui ihan nappiin. Tavoitteena oli pitää ero mahdollisimman pienenä, ja siitä tänään vähän jäätiin ladulla. Hiihto oli tänään aika pehmeää ja olisin kaivannut sukselta enempi tukea, Ranta kommentoi avausosuuden jälkeen. Suomi vaihtoi toiselle osuudelle 14:ntenä minuutin ja 14 sekuntia kärjen jälkeen. 

Toisella osuudella Tuomas Harjula ampui makuupaikan puhtaasti mutta joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. – Toinen osuus lähti ihan hyvin käyntiin. Ensimmäiseen ammuntaan osui hyvä tuulirako ja ammuin siitä nollat lippaalta. Pystypaikalla oli aika vaikea olosuhde ja paljon siinä ammuttiin ohilaukauksia. Jos olisin saanut taisteltua viimeisen laukauksen sisään, olisin voinut nostaa sijoitusta. Hiihto oli aika vaikeaa tänään ja täytyy miettiä, miten tästä jatketaan. Pitää varmaan aika rajuja ratkaisuja tehdä, kun hiihto ei kulje niin kuin pitäisi, Harjula tuumasi. Kolmannelle osuudelle Suomi vaihtoi 16:ntena kaksi minuuttia ja 54 sekuntia kärjen jälkeen. 

Tero Seppälä nosti Suomen sijoitusta kolmannella osuudella. Hän ampui molemmat paikat lippaalta puhtaasti ja kavensi eroa keulaan. Seppälä oli osuutensa toiseksi nopein ja teki penkalla osuuden nopeimmat suoritukset. – Kolmas osuus meni hyvin. Ammunnat onnistui loistavasti, eikä osunut pahoja tuulenpuuskia. Olin rohkea ja annoin mennä vaan. Hiihto oli vähän alkuun tukkoista mutta lopussa löytyi tuttua menoa, kun pääsin taistelemaan sijoituksista. Parhaani ainakin yritin, Seppälä sanoi osuutensa jälkeen. Ankkuriosuudelle Suomi lähti seitsemäntenä, kaksi minuuttia ja 22 sekuntia kärjestä. 

Olli Hiidensalo ankkuroi joukkueen maaliin kymmenentenä. Hän selvitti makuupaikan puhtaasti mutta joutui pystypaikan jälkeen kiertämään sakkokierroksen kahdesti. Hiidensalo kaatui toisella hiihtokierroksella rajunnäköisesti mutta selvisi onnettomuudesta omien sanojensa mukaan henkisillä kolhuilla. Maalissa joukkueen ero kärkeen oli viisi minuuttia ja kahdeksan sekuntia. – Makuupaikalla sain kaikki taulut alas helposti lippaalta. Keskikierroksella lähdin kovasta vauhdista laskuun ja suksi lähti siinä alta. Kovasta vauhdista mahalleen ja vähän meni pasmat hetkeksi sekaisin. Pystypaikalla oli haastava olosuhde ja muutenkin suuria muutoksia tuuliolosuhteissa kilpailun aikana. Taistelu seitsemännestä sijasta oli realistinen, mutta sitä en tänään saanut, Hiidensalo harmitteli.

Naisten viesti käydään Saksan Oberhofissa lauantaina iltapäivällä miesten viestin jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128