Tero Seppälä yhteislähdön kymmenes ampumahiihdon MM-kilpailuiden päätöspäivänä

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut Saksan Oberhofissa päättyivät miesten ja naisten yhteislähtöihin. Miesten yhteislähdön kaksoisvoitto meni Ruotsiin. Yhteislähdön voitti Sebastian Samuelsson nolla-ammunnalla ennen toiseksi tullutta Martin Ponsiluomaa. Ponsiluoma ampui kilpailussa kaksi sakkoa ja jäi voittajasta kymmenen sekuntia. Norjan Johannes Thingnes Boe jäi 38 sekunnin erolla kolmanneksi ammuttuaan kilpailussa kolme sakkoa. Tero Seppälä oli miesten yhteislähdön kymmenes. 

Seppälä ampui molemmilta makuupaikoilta yhden sakon, mutta selvitti pystypaikat nollilla. Hän nosti sijoitustaan läpi kilpailun ja oli maalissa kymmenes. – Aika rankka kisa oli tänään. Meinasin jo heti ensimmäisellä kierroksella lentää ensimmäisessä mutkassa pihalle. Ajattelin, että joukkueessa ollaan jo kaaduttu tarpeeksi ja sain tilanteen korjattua. Makuulla oli vähän haasteita ja jäin siinä pikkuisen liikaa. Pystypaikat olivat taas mahtavan hyvät ja sillä nousin kymppisakkiin. Viimeisellä kierroksella meitä oli kolme samassa porukassa ja tiesin, että yksi jää kymppisakista ulos. Onneksi tein oikean kaistavalinnan loppusuoralla ja pärjäsin. Paras sijoitus täällä, joten täytyy olla tyytyväinen, Seppälä tuumasi.

Suvi Minkkinen jatkoi tasaisia suorituksia

Naisten yhteislähdön voitti Ruotsin Hanna Öberg kahdesta sakosta huolimatta. Norjan Ingrid Landmark Tandrevold oli toinen jääden voittajasta viisi sekuntia. Kolme sakkoa ampunut Ranskan Julia Simon oli maalissa kolmantena 20 sekuntia voittajan jälkeen. Suvi Minkkinen on naisten yhteislähdön 25:s.

Minkkinen ampui molemmilta makuupaikoilta yhden sakon. Pystypaikoista ensimmäisen hän selvitti puhtaasti ja ampui viimeiseltä paikalta yhden sakon. Minkkinen oli maalissa 25:s jääden voittajasta kolme minuuttia ja 15 sekuntia. – Perustason suoritus. Eka makuuvirhe oli tyhmä, mutta sen jälkeen oli hyvää tekemistä. Alkuvauhtia eniten jännitin, mutta pääsin tulemaan siinä ihan hyvin mukana. Ladulla ei tänään irronnut tuon enempää, kun kroppa alkaa jo väsymään. Perusvauhtinen hiihto tuntuu vielä hyvältä mutta maksimivauhti alkaa jo uupumaan, Minkkinen kommentoi. Hän lähtee MM-kilpailuista hyvillä mielin kotia kohden. – Kyllä annan ihan hyvän arvosanan itselleni näistä kisoista. Kolme perustason hyvää suoritusta ja yksi ihan huipputulos, joten kyllä siihen pitää olla täällä tyytyväinen, Minkkinen päätti.

Päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad summasi MM-kilpailut joukkueena. – Sanon usein, että ampumahiihto on vuoristorataa ja nämä MM-kilpailut ovat olleet juuri sitä. Meillä oli hyviä suorituksia, kuten Teron ja Suvin onnistumiset. Sitten oli myös vähemmän hyviä hetkiä, jotka johtuivat kaatumisista ja omista virheistämme. Kaiken kaikkiaan olemme selviytyneet kohtalaisesti näistä MM-kisoista. Odotan innolla viimeistä maailmancupin semesteriä ja katsotaan, mitä saamme siellä aikaan, Kulstad kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu maaliskuun alussa Tšekin Nove Mestossa.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128