Otto Invenius paras suomalainen miesten pikakisassa Nove Mestossa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Tšekin Nove Mestossa miesten pikakisalla. Boen veljekset ottivat nolla-ammunnoilla kilpailun kaksoisvoiton Johanneksen voitettua Tarjeita 30 sekunnin erolla. Norjan kolmoisvoiton täydensi Vetle Sjaastad Christiansen. Hän jäi voittajasta yhdellä sakolla minuutin ja 15 sekuntia. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena miesten pikakisan 23.

Invenius ampui makuulta kaksi sakkoa, mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Hän piti ladulla hyvää vauhtia ja saavutti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Maalissa eroa voittajaan oli kaksi minuuttia ja 23 sekuntia. – Tänään oli mahtava päivä suksella ja kauden parasta hiihtoa. Harvoin sitä on kahteen sakkoon tyytyväinen, mutta pakkohan se on olla tyytyväinen ensimmäisiin pisteisiin. Positiivisin mielin kohti takaa-ajoa. Odotukset kasvaa, vaikka tietty taakka lähtikin harteilta, Invenius kommentoi tyytyväisenä.

Tero Seppälä oli kahdella sakolla pikakisan 29:s. Seppälä ampui molemmat sakot makuupaikalta, mutta teki nousujohteisen kilpailun selvitettyään pystypaikan puhtaasti. – Makuuammunnan kaksi sakkoa harmittaa, mutta täytyy paikata ne takaa-ajossa. Täytyy selvittää, miksi kasa siinä vähän siirtyi, vaikka tuulessa ei tapahtunut suuria muutoksia. Olisin mielelläni lähtenyt kilpailuun pienemmällä numerolla, mutta en voinut itse vaikuttaa lähtöryhmään. Keli selvästi huononi tänään, eikä ollut mahdollisuuksia pärjätä. Valmistautuminenkaan ei ollut ihan optimaalinen alkuviikon pitkän matkustuspäivän jälkeen, Seppälä sanoi. Hän starttaa huomiseen takaa-ajoon kaksi minuuttia ja 31 sekuntia kärjen perään.

Jaakko Ranta oli pikakisan 58:s. Ranta selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta ampui pystypaikalta yhden sakon. Ranta starttaa kolmantena suomalaisena lauantain takaa-ajoon kolme minuuttia ja 22 sekuntia kärjen perään. – Ihan tyytyväinen olen takaa-ajopaikkaan, mikä oli minimitavoite. Varamiehenä hälytettiin paikalle, eikä valmistautuminen ollut ihan optimaalinen. Päivän kisassa kuitenkin tosi hyvät ammunnat ja 90 %:n osumatarkkuuteen voi olla tyytyväinen. Huolto oli onnistunut ja sukset oli hyvät. Loppupaikan lähtönumerolla vähän hävisi ladulla, kun latu kostui loppua kohden, Ranta tuumasi.

Joni Mustonen oli kahdella sakolla 68:s. Mustonen ampui molemmat sakot makuupaikalta, mutta selvitti pystyammunnan nollilla. Hän jäi kärjestä kolme minuuttia ja 39 sekuntia. – Todella iso pettymys. Kauden huonoin hiihto ja kaukana omasta tasosta, Mustonen kommentoi pettyneenä.

Jonni Mukkala oli ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussaan 95:s. Mukkala ampui molemmilta paikoilta kolme ohilaukausta, minkä seurauksena eroa keulaan kertyi kuusi minuuttia ja 14 sekuntia. – Kauden heikointa ammuntaa ja hiihtoa kauden tärkeimpään paikkaan. Mutta debyytti on tehty, ja ensi kerralla on toivottavasti helpompaa. Mahtava tunnelma ja huolto onnistui hienosti tänään, Mukkala kehui.

Naisten pikakisa on vuorossa huomenna perjantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128