Nastassia Kinnunen parhaana suomalaisena naisten pikakisan 20:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa Tšekin Nove Mestossa oli perjantaina naisten pikakisa. Kilpailun voitti Norjan Marte Olsbu Roeiseland ammuttuaan molemmat paikat puhtaasti. Ingrid Landmark Tandrevold oli yhdellä sakolla toinen jääden voittajasta 20 sekuntia. Ranskan Anais Chevalier-Bouchet oli yhdellä sakolla kolmas 29 sekuntia voittajasta jääneenä. Nastassia Kinnunen oli parhaana suomalaisena naisten pikakisan 20:s.

Kinnunen ampui pikakisan molemmat paikat puhtaasti. Hän hiihti nousujohteisesti, ja oli maalissa 20:s. – Erittäin onnellinen tämän päivän suoritukseen. Olen iloinen, että löysin itsestäni voiman ja työnsin eteenpäin matalan pudotuksen jälkeen, Kinnunen kommentoi tyytyväisenä. Hän starttaa huomiseen takaa-ajoon minuutin ja 20 sekuntia kärjen perään.

Suvi Minkkinen jatkoi tasaisen vahvoja suorituksiaan sijoittuen pikakisan 21:nneksi. Minkkinen selvitti molemmat ammunnat hyvärytmisellä suorituksella puhtaasti. Maalissa ero keulaan oli minuutin ja 24 sekuntia. – Kiva olla takaisin kisoissa tällaisella suorituksella. Ammunnat ovat sujuneet harjoituksissa täällä hyvin, ja sain tuotua hyvät suoritukset myös kilpailuun. Hiihto oli ihan hyvä, vaikka oma fiilis ei ollut ihan huikea. Hiihdin tasaiset kierrokset, ja viimeisellä kierroksella löytyi vielä iskuakin. Sijoituksen puolesta parhaimpia pikakisojani. Hyvä paikka lähteä takaa-ajoon jahtaamaan parempia sijoituksia, Minkkinen summasi. Minkkinen starttaa huomiseen takaa-ajoon vain neljä sekuntia Kinnusen perään.

Mari Eder selvitti makuupaikan nollilla, mutta ampui pystypaikalta kolme ohilaukausta. Hän oli pikakisan 52:s. Maalissa ero keulaan oli kaksi minuuttia ja 7 sekuntia. Erika Jänkä oli viidellä sakolla pikakisan 87:s. Hän ampui makuupaikalta kaksi ja pystypaikalta kolme sakkoa. Eroa voittajaan kertyi neljä minuuttia ja 15 sekuntia. – Ehkä sanalla farssi kuvaisin päivän suoritusta. Ohilaukaukset raapivat rajoja ammunnoissa. Sakkokierrokset toki tuntuivat hiihtovauhdissa, mutta ladulla varmaan olin omalla tasollani. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella ulkona takaa-ajosta, mutta pidetään lippua korkealla ja kasvatetaan nälkää kohti ensi viikkoa, Jänkä kommentoi.

Miesten ja naisten takaa-ajo on ohjelmassa huomenna lauantaina.