Seppälä ja Minkkinen nousivat 20 joukkoon takaa-ajoissa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Tšekin Nove Mestossa miesten ja naisten takaa-ajoilla. Miesten takaa-ajon kärkikaksikko pysyi muuttumattomana pikakisan jälkeen. Johannes Thingnes Boe voitti kahdesta sakosta huolimatta veljensä. Tarjei Boe jäi yhdellä sakolla 34 sekuntia voittajasta. Ruotsin Martin Ponsiluoma nousi viidellä sakolla kolmanneksi jääden voittajasta minuutin ja 11 sekuntia. Tero Seppälä oli miesten takaa-ajon 15:s.

Seppälä ampui takaa-ajossa kaksi sakkoa. Hän teki 14 sijoitusta nousua lähdettyään kilpailuun numerolla 29. Maalissa eroa voittajaan oli kaksi minuuttia ja 19 sekuntia. – Hyvä kisa, kun pystyin nousemaan sijoja reilusti. Ammunnat olivat hyvät, vaikka ensimmäisessä ammunnassa olisin voinut reagoida tuuleen paremmin. Ladulla ei ollut aivan paras meno, mutta jaksoin kuitenkin taistella loppuun asti. Viidestoista sija, johon voi olla tyytyväinen. Kevätkausi on käynnistynyt hyvin, Seppälä tuumasi.

Otto Invenius oli takaa-ajon 41:s. Invenius ampui kuusi sakkoa ja ero keulaan kasvoi neljään minuuttiin 47 sekuntiin. – Vähän huonompi päivä tänään, mutta paljon tuli hyvää kokemusta. En ole koskaan ampunut noin kovassa yleisön mylvinässä, ja meni sen seurauksena vähän hätäilyksi penkalla. Tärkeä kilpailu kuitenkin opin kannalta, Invenius sanoi.

Jaakko Ranta nousi neljällä sakolla takaa-ajon 53:nneksi. Ranta selvitti makuupaikat puhtaasti, mutta ampui molemmilta pystypaikoilta kaksi sakkoa. – Tosi hyvä ja kovavauhtinen alku, kun kaksi kovaa hiihtäjää lähti heti perään. Makuulla onnistuin reagoimaan tuuleen loistavasti, ja olin puolivälissä vielä pisteissä kiinni. Kova alkuvauhti kostautui pystypaikoilla, ja ohilaukaukset hieman tiputtivat sijoitusta loppua kohden tavoitteesta. Sopivasti jätti nälkää huomiseen viestiin, Ranta kommentoi.

Suvi Minkkinen nousi naisten takaa-ajossa sijalle 20

Naisten takaa-ajon kärkikolmikko pysyi samana pikakisasta. Takaa-ajon voitti Norjan Marte Olsbu Roeiseland yhdellä sakolla. Ingrid Landmark Tandrevold jäi loppukirikamppailussa kilpailun toiseksi. Ranskan Anais Chevalier-Bouchet oli nolla-ammunnalla takaa-ajon kolmas jääden kärkikaksikosta 15 sekuntia.

Suvi Minkkinen ampui kilpailussa yhden sakon pystypaikalta ja teki kilpailussa yhden sijan nousua. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 38 sekuntia. – Lähdettiin napakasti liikkeelle ja vähän jouduin tasaamaan vauhtia keskimmäisille kierroksille. Viimeisellä kierroksella pystyin peesaamaan ranskalaista ja viimeisessä nousussa ohittamaankin. Kannustus viimeiseen nousuun oli kovaa sekä huoltomiesten että valmennuksen puolesta. Kovatasoinen kisa, mutta ihan tyytyväinen olen omaan vetoon, Minkkinen summasi.

Nastassia Kinnunen oli takaa-ajon 36:s. Kinnunen ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkoa, joista yhden makuupaikalta ja kaksi pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 23 sekuntia. – Kisa ei ollut huono, mutta kolme ohilaukausta heittivät minut takaisin. Mennään eteenpäin, Kinnunen kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on sunnuntaina sekaviesti sekä parisekaviesti.