Suomi parisekaviestin 11:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup päättyi Tšekin Nove Mestossa parisekaviestiin. Viestin voitti Norja joukkueella Marte Olsbu Roeiseland ja Vetle Sjaastad Christiansen. Sveitsi oli toinen 17 sekuntia voittajasta. Latvia oli maalissa kolmantena puoli minuuttia voittajan jälkeen. Suomi oli parisekaviestin kymmenes joukkueella Suvi Minkkinen ja Tero Seppälä.

Suvi Minkkinen ampui viestin kaikki neljä ammuntaa puhtaasti. Hän toi joukkueen ensimmäiseen vaihtoon toisena samalla sekunnilla kärjen kanssa. – Hauska fiilis oli vetää eka osuus niin hyvin. Alussa otin tavoitteeksi ottaa kovan lähtökiihdytyksen. Halusin pitää oman paikkani jyrkkään mäkeen, sillä verryttelyssä huomasin toisen reunan olevan jäinen. Suksi toimi ihan loistavasti, enkä yhtään säästellyt toista osuutta varten, Minkkinen kommentoi tyytyväisenä.

Tero Seppälä jatkoi viestiä toisella osuudella. Seppälä käytti makuuammunnassa kolme varapatruunaa ja joutui pystypaikan jälkeen kahdelle sakkokierrokselle. – Harmittaa tosi paljon. Suvi teki niin hyvää työtä ja itsellä meni ensimmäinen osuus aivan pieleen. Makuulla tein kyllä siirrot oikeaan suuntaan, mutta jostain syystä se ei riittänyt. Hiihto ei oikein kulkenut, kun jalat olivat pois pelistä. Jostain syystä oli semmoinen pari, josta oli kantit kuluneet. Tekemätön paikka, kun olin niin väsynyt jo ensimmäiselle pystypaikalle tullessa, Seppälä harmitteli. Suomi oli toisessa vaihdossa 19:ntenä minuutin ja 27 sekuntia kärjestä jääneenä.

Kolmannella osuudella Minkkinen jatkoi puhdasta sarjaansa penkalla. Viimeisessä vaihdossa sijoitus oli 14:s ja ero keulaan minuutin ja 20 sekuntia. – Omasta suorituksesta ei varmaan hirveästi moitittavaa jäänyt. Penkalla täydellistä työskentelyä ja hyvät reagoinnit tuuleen. Suksi, pää ja kroppakin toimi hyvin. Kolme neljästä osuudesta oli palkintokorokkeen arvoisia tänään, uskaltaisin väittää. Yksi osuus harmittavasti alakanttiin, mutta meillä on potentiaalia, jonka saamme vielä joskus lunastettua, Minkkinen päätti.

Tero Seppälä nosti joukkueen sijoitusta viimeisellä osuudella tuoden joukkueen maaliin 11:ntena. Seppälä ampui viimeisellä osuudella makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla vain yhden varapatruunan. Maalissa ero keulaan oli minuutin ja 40 sekuntia. – Toinen osuus meni jo huomattavasti paremmin, mutta sillä ei ollut enään merkitystä, Seppälä kommentoi ankkuriosuutta.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Ruotsin Östersundissa.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128