Suomi sekaviestin kymmenes Nove Mestossa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on sunnuntaina sekaviesti sekä parisekaviesti. Sekaviestin voitti Ranska joukkueella Lou Jeanmonnot, Caroline Colombo, Eric Perrot ja Fabien Claude. Ruotsi oli toinen 33 sekuntia voittajasta. Norja oli maalissa kolmantena 38 sekuntia voittajan jälkeen. Suomi oli sekaviestin kymmenes joukkueella Nastassia Kinnunen, Erika Jänkä, Jaakko Ranta ja Otto Invenius.

Nastassia Kinnunen aloitti Suomen viestin. Hän käytti makuupaikalla yhden varapatruunan ja pystypaikalla kolme. – Olin jännittynyt. Hiihdin ensimmäistä kertaa viestin ensimmäisen osuuden. Se oli hieno kokemus, Kinnunen kommentoi avausosuuttaan. Suomi vaihtoi toiselle osuudelle 13:ntena minuutin ja 13 sekuntia kärjen jälkeen.

Erika Jänkä selvitti makuupaikan toisella osuudella puhtaasti. Hän joutui kertaalleen sakkokierrokselle pystypaikan jälkeen. – Makuuammunta oli hyvä, mutta pystypaikan yksi sakkokierros harmittaa. Siinä olisi ollut hyvä paikka päästä parempaan letkaan ja parantelemaan asemia, Jänkä harmitteli. – Tällä joukkueella ihan meidän maksimisuoritus. Kymppisijaa ei voi jäädä harmittelemaan. Tänään oli superkiva kisata ja taistelumoodi oli päällä. Mahtava yleisö ja mieletön tunnelma stadionilla, Jänkä jatkoi. Suomi oli viestin puolimatkassa 13:s. Ero keulaan oli kaksi minuuttia ja 33 sekuntia.

Jaakko Ranta teki lähes puhtaan suorituksen kolmannella osuudella. Hän selvitti makuupaikan nollilla, ja käytti pystypaikalla vain yhden varapatruunan. – Tänään oli kulkua niin ladulla kuin penkallakin. Penkalla lähdes täydellistä työtä ja ladullakin pystyin nostamaan joukkueen sijoitusta, Ranta iloitsi. – Tänään oli kokonaisuudessaan hyvä viesti, ja oli todella kiva kisata tällä porukalla. Onnistunut veto jokaiselta ja saavutettiin tavoite kymppisakissa, hän lisäsi. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle 12:ntena kaksi minuuttia ja 54 sekuntia kärjen jälkeen.

Otto Invenius ankkuroi joukkueen maaliin kymmenentenä. Invenius ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa. Maalissa joukkueen ero keulaan oli kolme minuuttia ja 30 sekuntia. – Ihan hauska kisa tänään. Tuntuu, että tein hyvän suorituksen ja positiivinen päivä koko joukkueelta, Invenius tiivisti.

Parisekaviesti käydään Tšekin Nove Mestossa sunnuntaina iltapäivällä.