Suomalaiset jäivät ilman pisteitä naisten normaalimatkalla

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Ruotsin Östersundissa. Torstaina ohjelmassa ovat naisten ja miesten normaalimatkan kilpailut. Naisten kilpailun kaksoisvoitto meni Italiaan. Dorothea Wierer voitti Lisa Vittozzin 25 sekunnilla. Kärkikaksikko ampui kaikki kilpailun neljä paikkaa puhtaasti. Kolmas oli yhden sakon ampunut Saksan Denise Herrmann-Wick, joka jäi kärjestä minuutin ja 38 sekuntia. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena normaalimatkan 53:s.

Minkkinen ampui ensimmäiseltä makuupaikalta kaksi sakkominuuttia, mutta selvitti loput kolme paikkaa puhtaasti. Maalissa ero keulaan oli viisi minuuttia ja 59 sekuntia. – Ei ollut mitään annettavaa tämän päivän kisaan, kun oli aika tyhjä tyttö. Ihan hyvillä mielin kisaan lähdin, muttei ollut motivoivaa ampua heti kahta sakkoa ensimmäiseltä paikalta. Ne olivat ihan omia virheitä ja hyvin sain kasattua ammunnan loppukisaan. Vasta viimeisellä hiihtokierroksella pystyin kiristämään vauhtia. Paljon on kisoja alla, mutta toivottavasti huono tulos ei ennusta tautia. Katsotaan, mitä seuraavien päivien aikana tapahtuu, Minkkinen sanoi mietteliäänä.

Erika Jänkä oli kilpailun 56:s. Jänkä ampui kilpailussa kolme sakkoa ja jäi tuloslistalla kolme sekuntia Minkkisen taakse. – Ehkä ensimmäistä kertaa tälle kaudelle tuntui, että kroppa toimi niin kuin pitäisi. Alamäissä palautui ja tasaisella jaksoi jatkaa työntekoa. Selvästi hyvä päivä suksella. Vähän harmittaa ensimmäisen pystypaikan levoton ammunta, jossa meni kaksi laukausta ohi. Viimeiseltä paikalta kuitenkin nollat, mistä oli hyvä fiilis lähteä viimeiselle hiihtokierrokselle. Hyviä signaaleja kilpailusta ja hyvä mieli suorituksesta. On tämä silloin kivaa, kun kulkee. Tästä vaan viestiä kohden, Jänkä kommentoi tyytyväisenä.

Nastassia Kinnunen oli kuudella sakolla normaalimatkan 79:s. Kinnunen selvitti makuupaikat puhtaasti, mutta ampui viimeiseltä paikalta neljä laukausta ohi. Maalissa ero voittajaan painui yli kymmenen minuutin. – Tänään edes nolla-ammunta ei olisi auttanut korkealle tuloslistalla. Vaikea ja hidas kilpailu. Jatketaan työskentelyä, Kinnunen kommentoi.

Miesten normaalimatka käydään Östersundissa naisten kilpailun jälkeen. 

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128