Tuomas Harjula paras suomalainen miesten normaalimatkalla

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten normaalimatka käytiin Ruotsin Östersundissa naisten kilpailun jälkeen. Normaalimatkan voitti Saksan Benedikt Doll, joka oli miesten kilpailun ainut nolla-ampuja. Toinen oli Italian Tommaso Giacomel jääden yhdellä sakolla voittajasta minuutin ja 9 sekuntia. Norjan Vetle Sjaastad Christiansen oli kolmas. Tuomas Harjula oli parhaana suomalaisena miesten normaalimatkan 51:s.

Harjula selvitti makuupaikat puhtaasti, mutta ampui molemmilta pystypaikoilta yhden sakkominuutin. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia ja 59 sekuntia. – Hyvä ammunta, mutta vähän näyttää siltä, että kunto on jäänyt joulutauolle. Paras terä on nähty, eikä tuolla hiihtovauhdilla hyville sijoille pääse, vaikka hyvin ampuisikin. Harmittaa, että huippusuoritusten aikaikkuna oli tällä kaudella niin lyhyt. Seuraavaa kohti ja taistelemaan viestiin, Harjula kommentoi.

Olli Hiidensalo oli neljällä sakolla kilpailun 57:s. Maalissa eroa voittajaan oli kuusi minuuttia ja 50 sekuntia. – Oli kirkkaasti kauden huonoimman tuntuista hiihtoa tänään. Siihen yhdistettynä huono toinen makuupaikka sinetöi maailmancupin pisteputken katkeamisen. Kisan aikana ja maalissa oli fiilis, että kilpailu kaatui huonoon hiihtoon. Rehellisesti sanottuna ammuntakin oli huono. Vaikea paluu maailmancupin ympyröihin ja sairastelu varmasti vaikuttaa taustalla. Täytyy toivoa, että oli vain huono päivä ja tilanne korjaantuu viestiin, Hiidensalo pohti.

Otto Invenius ampui kilpailussa viisi sakkoa ja sijoittui 58:nneksi. Hän jäi kärjestä kuusi minuuttia ja 54 sekuntia. – Kisa lähti vähän huonosti ammunnan osalta, mutta viimeiset paikat onnistuin jo paljon paremmin. Toivoisin, että voisin joskus aloittaa nämä kisat hyvällä ammunnalla. Mutta koko ajan tässä kehitytään ja siihen on luottaminen, Invenius totesi. 

Jonni Mukkala ampui viisi sakkominuuttia sijoittuen 74:nneksi. Hän jäi kärjestä 9 minuuttia ja 54 sekuntia. – Toinen maailmancupin startti, kun pääsin viime hetken muutoksista johtuen mukaan. Ei vieläkään hyvä, mutta paljon parempi kuin ensimmäinen. Oli siellä jo muutama hyväkin ammunta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Mukkala kommentoi ja kiitti samalla huoltoa suksista sekä suomalaisyleisöä kannustuksesta.

Joni Mustonen oli seitsemällä sakolla kilpailun 75:s. Eroa keulaan kertyi kymmenen minuuttia. – Hiihto oli selkeästi parempaa kuin Nove Mestossa. Kokonaissuorituksen hallinta oli tänään kuitenkin heikkoa. Etsitään positiiviset asiat ja mennään eteenpäin, Mustonen tiivisti. 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Östersundissa lauantaina naisten ja miesten viesteillä.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128