Suomi miesten viestin 12:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin miesten viesti käytiin Östersundissa lauantaina naisten viestin jälkeen. Miesten viestin kärkikolmikko oli sama kuin naisten viestissä. Viestin voitti Norja joukkueella Endre Stroemsheim, Vebjoern Soerum, Johannes Dale, Vetle Sjaastad Christiansen. Toinen oli Ranska 22 sekuntia voittajasta. Saksa oli maalissa kolmas 37 sekuntia voittajasta. Suomi oli miesten viestin 12:s joukkueella Tuomas Harjula, Olli Hiidensalo, Joni Mustonen ja Otto Invenius.

Tuomas Harjula aloitti Suomen viestin. Harjula käytti makuupaikalla kaksi varapatruunaa, ja selvitti pystypaikan puhtaasti. – Paljon parempaa menoa kuin normaalimatkalla. Tyypillisesti nämä viestit ovat menneet paremmin hiihdollisesti. Harmittavasti viimeisissä mutkissa kolaroin romanialaisen kanssa ja jäin siinä porukasta. Makuulla tuli tupeksittua vähän, mutta onneksi hyvällä pystyammunnalla sain paikattua. Kokonaisuutena ihan kohtuullista menoa, Harjula kommentoi avausosuutta. Suomi oli ensimmäisessä vaihdossa 13:ntena vain 41 sekuntia kärjestä.

Olli Hiidensalo ampui toisella osuudella molemmat paikat puhtaasti ja nosti joukkueen 7:nneksi. Toisessa vaihdossa ero kärkeen oli 50 sekuntia. – Tänään oli aivan eri mies ladulla ja sain pidettyä ammunnan hyvin hyppysissä. Oli mukava työskennellä tänään huonon normaalimatkan vedon jälkeen. Antaa itseluottamusta huomiseen massalähtöön, ja kaikki tuntuu olevan normaaliin päin, Hiidensalo kommentoi tyytyväisenä.

Joni Mustonen joutui kolmannella osuudella kertaalleen sakkokierrokselle. Pystypaikan Mustonen selvitti kahdella varapatruunalla. – Kaikkeni tein muttei riittänyt, Mustonen kommentoi. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle 15:ntena kaksi minuuttia ja 44 sekuntia kärjen jälkeen.

Otto Invenius ankkuroi joukkueen maaliin 12:ntena. Invenius käytti molemmilla paikoilla kaksi varapatruunaa. Maalissa joukkueen ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 15 sekuntia. – Hiihto kulki tänään hyvin, mutta ammunta oli pienoinen pettymys. Nyt palautumaan ja kohti Holmenkollenin sprinttiä. Tärkeä matka edessä maapisteiden kannalta, Invenius sanoi viitaten maailmancupin päätösviikonloppuun.

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on huomenna sunnuntaina miesten ja naisten yhteislähdöt.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128