Suomi naisten viestin 13:s ampumahiihdon maailmancupissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on lauantaina naisten ja miesten viesti. Naisten viestin voitti Norja joukkueella Juni Arnekleiv, Ida Lien, Ingrid Landmark Tandrevold ja Marte Olsbu Roeiseland. Ranska oli toinen jääden 15 sekuntia voittajasta. Saksa oli maalissa kolmantena 27 sekuntia voittajan jälkeen. Suomi oli naisten viestin 13:s joukkueella Suvi Minkkinen, Erika Jänkä, Nastassia Kinnunen ja Heidi Kuuttinen.

Suvi Minkkinen aloitti viestin. Hän käytti makuupaikalla kaksi varapatruunaa ja pystypaikalla yhden. – Tekeminen ei ole tällä ihan yhtä terävää, mitä se on parhaimmillaan ollut. Ensimmäisellä kierroksella ei vielä tuntunut pahalta, mutta happo vaan ei huuhtoutunut ensimmäisen ammunnan jälkeen. Jaloista tulee sen vuoksi kankeat, mikä vaikuttaa tekniikkaan. Jäin ensimmäisessä ammunnassa kauas kärjestä, kun siinä ammuttiin paljon nollia. Kroppa alkaa olla jo loman tarpeessa, mutta yritetään tästä palautua ensi viikkoon, jotta voisi lopettaa kauden hyvällä fiiliksellä, Minkkinen kommentoi. Suomi vaihtoi toiselle osuudelle 14:ntenä minuutin ja 11 sekuntia kärjen jälkeen.

Erika Jänkä ampui toisella osuudella makuupaikan puhtaasti ja selvitti pystypaikan yhdellä varapatruunalla. Suomi oli viestin puolivälissä 14:ntenä kaksi minuuttia ja 2 sekuntia kärkeä jäljessä. – Kiva oli saada kauden viimeiseen viestiin hyvä onnistuminen omalle osuudelle. Ladulla pystyin ihan hyvin taistelemaan ja kroppa toimii huomattavasti paremmin kuin aiemmin. Tämä viikko antaa hyvien kisojen myötä uskoa kohti ensi kautta, Jänkä totesi tyytyväisenä.

Nastassia Kinnunen nosti Suomen 13:nneksi kolmannella osuudella. Kinnunen ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa. – Ymmärsin eilen treenin aikana tekeväni suuren virheen pystyammunnassa. Tänään oli erityisen siistiä olla tekemättä samaa virhettä ja saada siitä tulos. Olen hieman pahoillani, etten ymmärtänyt tätä virhettä aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Kinnunen kommentoi. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle kolme minuuttia ja 29 sekuntia kärjen jälkeen.

Heidi Kuuttinen ankkuroi joukkueen maaliin 13:ntena. Kuuttinen selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. Maalissa joukkueen ero voittajaan oli kuusi minuuttia ja 33 sekuntia. – Osuuden ensimmäiseen puoliskoon olen tyytyväinen. Lopussa moni tekijä johti siihen, ettei suoritus lopulta ollut sitä, mitä täällä olisin halunnut näyttää. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden, jonka moni haluaa kokea. Ja tunnelmaa riitti, Kuuttinen kommentoi viestin jälkeen.

Miesten viesti käydään Ruotsin Östersundissa naisten viestin jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128