Kolme suomalaista mukana takaa-ajoissa Östersundissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina naisten ja miesten takaa-ajot Ruotsin Östersundissa. Naisten kilpailun voitti Italian Dorothea Wierer puhtaalla ammunnalla. Toinen oli Ranskan Lou Jeanmonnot, joka hänkin selvitti kaikki ammunnat puhtaasti. Kolmas oli viimeisellä paikalla yhden sakon ampunut Julia Simon. Suomalaisista mukana naisten yhteislähdössä olivat Suvi Minkkinen ja Mari Eder.

Suvi Minkkinen oli yhteislähdön 29:s. Minkkinen selvitti molemmat makuupaikat puhtaasti, ja ampui molemmilta pystypaikoilta yhden ohilaukauksen. Hän jäi maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 43 sekuntia.  – Aika pitkään ennen kilpailua mietittiin, kannattaako kisata, kun kroppa alkaa olla aika väsynyt. Kausi on jo pitkällä, mutta halusin kuitenkin startata, kun ei ollut mitään terveydellistä estettä. Tuntui jopa paremmalta kuin eilinen viesti, mutta kropasta ei irronnut enempää. Yritin nopeita ammuntoja pystypaikoilla, kun fyysisesti olin aika tiukilla. Tuloksesta riippumatta olen ihan tyytyväinen, että olin kisassa mukana, Minkkinen sanoi kilpailun jälkeen.

Mari Eder oli viidellä sakolla yhteislähdön 30:s. Hän selvitti ensimmäisen paikan puhtaasti, mutta ampui toiselta makuupaikalta kolme ohilaukausta. Molemmilta pystypaikoilta Eder ampui yhden sakon. – Aika lyhyellä valmistautumisella tänne tultiin, eikä kisa valitettavasti lähtenyt hyvin käytiin. En onnistunut toisessa makuuammunnassa ja se tiputti niin kauas, ettei tänään ollut enempää otettavissa sijoituksellisesti, Eder kommentoi kilpailua.

Olli Hiidensalo ainoa suomalainen miesten yhteislähdössä

Miesten yhteislähdön voitti Norjan Vetle Sjaastad Christiansen, joka oli miesten kilpailun ainut nolla-ampuja. Toinen oli Johannes Dale, joka jäi yhdellä sakolla voittajasta yhdeksän sekuntia. Kolmantena maalissa oli yhden sakon ampunut Ranskan Eric Perrot 12 sekuntia voittajasta jääneenä.

Olli Hiidensalo oli yhteislähdön 29:s. Hiidensalo ampui jokaiselta paikalta yhden sakon ja jäi maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 6 sekuntia. – Aika paljon fyysinen vire vaihtelee päivien välillä. Eilen oli hyvän tuntuista hiihtoa ja hyvä ammunta. Tänään oli keskinkertainen hiihto ja keskinkertainen ammunta, eikä sillä irronnut parempaan kuin tuo tämän päivän sijoitus, Hiidensalo tuumasi.

Ampumahiihdon maailmancup päättyy ensi viikonloppuna Norjan Holmenkollenille. 

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128