Otto Invenius pikakisan 12:s Holmenkollenilla

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonloppu käydään Norjassa. Ohjelmassa oli torstaina miesten pikakisa. Kilpailun voitti Norjan Johannes Thingnes Boe, vaikka ampuikin pystypaikalta yhden sakon. Toinen oli Ruotsin Martin Ponsiluoma jääden nolla-ammunnalla voittajasta 24 sekuntia. Kolmas oli Saksan Benedikt Doll jääden voittajasta 29 sekuntia. Otto Invenius oli miesten pikakisan 12:s

Miehet lunastivat viisi maapaikkaa ensi kaudelle

Otto Invenius ampui molemmat paikat puhtaasti. Hän jäi voittajasta minuutin ja 15 sekuntia. – Sehän oli loistava kisa. Täysin ehjä paketti. Eipä tässä voi, kun hymyillä. On ollut niin hankala kausi, joten tuntuu hyvälle saada vihdoin tuollainen täydellinen kilpailu. Tämän päivän voi nautiskella fiiliksestä, mutta huomenna täytyy alkaa keskittymään takaa-ajoon. Nyt on hyvä paikka lähteä siihenkin, eikä kausi ole vielä ohitse, Invenius kommentoi tyytyväisenä.

Tero Seppälä ampui molemmilta paikoilta yhden sakon ja oli maalissa 22:s. – Näytti, että ainakin hiihtokunto löytyi. Kannatti käydä kotona harjoittelemassa Nove Meston jälkeen. Tänään oli ammunnan puolesta todella kovatasoinen kilpailu. Paljon oli nolla-ampujia ja itsellä kaksi sakkoa. Makuuammunnan ohilaukaus oli oma virhe, mutta pystypaikalla toinen urheilija osui siinä lähtiessään sukseeni ja heilautti asentoa. Harmittaa, kun oli itsestä riippumaton ohilaukaus. Taistelin kuitenkin täysillä viimeisellä kierroksella. Lauantaina takaa-ajossa suunta ylöspäin, Seppälä sanoi. Hän starttaa takaa-ajoon minuutin ja 33 sekuntia kärjen perään.

Olli Hiidensalo selvitti molemmat paikat puhtaasti ja sijoittui 37:nneksi. Hiidensalon ero keulaan oli maalissa minuutin ja 56 sekuntia.  – Hiihtovauhti on sairastelun jälkeen aivan pohjamudissa. Tänään hyvällä ammunnalla muutama maailmancupin piste ja tärkeitä maapisteitä senkin edestä. Eilen olotila oli vielä niin huono, etten olisi startannut. Tänään oli onneksi sen verran parempaa, että lähdin mukaan kilpailuun. Ehkä ihan hyvä niin, Hiidensalo tuumasi kilpailun jälkeen. Miesten kilpailu oli maapisteiden vuoksi tärkeä, sillä pikakisa lasketaan viimeisenä mukaan vertailuun. Suomi nousi miesten maapisteissä Slovenian ohi kymmenenneksi ja lunasti viisi maapaikkaa ensi kaudelle.

Jaakko Ranta oli nolla-ammunnalla kilpailun 48:s. Ranta jäi voittajasta 2 minuuttia ja 22 sekuntia. – Hyvää jatkoa kauden aikaisemmille kisoille. Huippupäivä penkalla ja sain sen odotetun nolla-ammunnan sieltä. Yhteisajoissa olin nopein penkalla, mikä oli oma vahvuus päivän kisassa. Pääsin viimeisellä kierroksella taistelemaan pisteistä, joita on koko kausi jahdattu. Napataan ne lauantain takaa-ajosta, Ranta suunnitteli.

Tuomas Harjula sijoittui nolla-ammunnalla kilpailun 67:nneksi. Hän jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 54 sekuntia. – Tosi hyvä ammunta ja hiihto varmasti sitä, mitä tällä kunnolla pystyn vetämään. Makuun jälkeen, kun lähdin liikkeelle, side murtui ja suksi lähti irti. Jouduin sen siinä laittamaan uudelleen jalkaan ja tuhlasin ainakin 40 sekuntia aikaa. Se taisi maksaa takaa-ajopaikan, Harjula harmitteli.

Naisten pikakisa on vuorossa huomenna perjantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128