Suvi Minkkinen naisten pikakisan 11:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin naisten pikakisa siirtyi sumun vuoksi lauantaille. Pikakisan voitti Saksan Denise Herrmann-Wick. Toinen oli Ruotsin Hanna Öberg, joka hävisi voittajalle vain 3 sekuntia. Kolmas oli Linn Persson jääden voittajasta 33 sekuntia. Koko kärkikolmikko selvitti pikakisan nollilla. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakisan 11:s.

Minkkinen ampui molemmat paikat puhtaasti ja saavutti uransa parhaan pikakisan sijoituksen. Maalissa ero keulaan oli tasan minuutin.  – Tänään suurin kiitos kuuluu huollolle, sillä suksi oli todella hyvä. Oli raskas vesikeli ja töitä sai tehdä. Kroppa on toivonut liukkaampaa keliä, mutta kostealle kelille minulla on parempi kalusto. Mukava, kun sain vielä tähän paikkaan tehtyä urani parhaan pikakisan. Kiva oli saada kerrankin tehdä kärkivaliaikoja kilpailun aikana, kun starttasin pienellä numerolla. Harmittavasti takaa-ajoa ei huomenna ole, vaikka lähtöpaikka olisi ollut maukas. Lähdetään sen sijaan taistelemaan ja nautiskelemaan yhteislähtöön, Minkkinen kommentoi.

Nastassia Kinnunen oli pikakisan 19:s. Kinnunen ampui makuupaikalta yhden sakon, mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Maalissa ero keulaan oli minuutin ja 7 sekuntia. – Olen iloinen saadessani olla osa tiimiä. Onnen kyyneleitä. Se oli hieno kilpailu ja nämä vuodet joukkueessa. Kiitos, Kinnunen kommentoi kilpailun jälkeen. Nastassia Kinnunen on ilmoittanut päättävänsä kansainvälisen uransa tähän kauteen, joten Holmenkollenin pikakisa oli tämän tiedon mukaan hänen uransa viimeinen maailmancupin kilpailu.

Erika Jänkä jäi niukasti ulos maailmancupin pisteiltä ollen 45:s. Jänkä ampui yhden sakon pystypaikalta. Maalissa eroa voittajaan oli minuutti ja 49 sekuntia. – Aika tunteellinen viikko tässä ollut. Ehdin ihailla joukkuekavereiden suorituksia ennen omaa lähtöäni. Lähdin vain nauttimaan omasta matkanteosta ja kauden viimeisestä maailmancupin kilpailusta. Oli mieletön keli ja timanttinen suksi. Se siivitti itsellenikin hyvän kisan. Nautitaan joukkueena tästä, mitä ollaan saatu tällä viikolla aikaan ja kannustetaan huomennakin loppuun asti, Jänkä sanoi tunteikkaana.

Sonja Leinamo oli ensimmäisessä maailmancupin kilpailussaan 76:s. Leinamo ampui makuulta yhden ja pystypaikalta kaksi sakkoa. Maalissa eroa keulaan oli kaksi minuuttia ja 48 sekuntia. – Fiilis on väsynyt, mutta tosi onnellinen. Olen tyytyväinen suoritukseen, vaikka kolme laukausta menikin ohi. Suksi kulki hyvin ja toistaiseksi kolme ohilaukausta on minulle vielä ihan normaalia. Yleisö oli maaginen ja tunnelma ladulla aivan uskomaton, Leinamo kehui.

Noora Kaisa Keränen oli toinen maailmancupin ensikertalainen naisten kilpailussa. Keränen oli pikakisan 90:s. Hän ampui molemmilta paikoilta yhden sakon. Ero keulaan oli maalissa kolme minuuttia ja 30 sekuntia. – Eipä tuossa suorituksessa kovin paljon juhlittavaa ole. Debyytti tuli tehtyä ja ammunta oli ihan kohtalainen. Siihen voi olla tyytyväinen, kun isoissa kisoissa pystyy suoritumaan penkalla kohtalaisesti. Hiihto oli omaan tasoon nähden surkeaa, eikä tuosta voi mennä kun ylöspäin, Keränen kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancup päättyy huomenna miesten ja naisten yhteislähtöihin.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128