Tero Seppälä miesten takaa-ajon kymmenes

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa oli lauantaina miesten takaa-ajo ja naisten pikakisa. Miesten takaa-ajon voitti Norjan Johannes Thingnes Boe yhdellä sakolla. Ranskan Quentin Fillon-Maillet oli toinen jääden nolla-ammunnalla voittajasta 33 sekuntia. Norjan Sturla Holm Laegreid oli maalissa kolmantena 49 sekuntia voittajan jälkeen. Tero Seppälä nousi takaa-ajossa kymmenenneksi.

Seppälä oli hiihtoajoissa miesten takaa-ajon toiseksi nopein. Hän ampui yhden sakon toiselta makuupaikalta ja toisen viimeiseltä pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli minuutin ja 27 sekuntia. – Oli hyvä kisa. Sukset toimi ja hiihto kulki. Ammuntaankin olen tyytyväinen. Taso on kova ja melkein pitäisi nollat ampua, jos mielisi paremmille sijoille. Vaikka hiihto kulki tosi hyvin, tänään vähän jäin penkalla. Hyvällä fiiliksellä huomiseen ja kohti kauden viimeistä maailmancupin starttia, Seppälä kommentoi. 

Otto Invenius oli takaa-ajon 22:s. Invenius ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa. Maalissa ero kärkeen oli kaksi minuuttia ja 36 sekuntia. – Perus hyvä kisa. Tänään oli raskas olosuhde, mikä oli toki kaikille sama. Pystyammunta vähän takkusi, mutta muuten hyvä veto. Viimeisellä kierroksella kulki, vaikken ihan saanut loppukirivoittoa. Siihen olen pikkuisen pettynyt, mutta sekin sieltä vielä tulee, Invenius tuumasi.

Olli Hiidensalo nousi kahdella sakolla takaa-ajon 30:nneksi. Hiidensalo ampui yhden sakon makuupaikalta ja toisen pystypaikalta. Ero voittajaan oli maalissa kolme minuuttia ja kuusi sekuntia. – Kipeältä mieheltä aika maksimiveto, mitä tänään irtosi, Hiidensalo tiivisti.

Jaakko Ranta oli takaa-ajon 54:s. Ranta ampui yhteensä neljä sakkoa, joista kolme toiselta makuupaikalta. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia ja 47 sekuntia. – Hyvä alku ja ensimmäiseltä makuupaikalta nollat. Olin siinä letkassa mukana ja pisteissä vielä kiinni. Toisella makuupaikalla tein virheitä, jotka tiputtivat kauas ja jäin yksin hiihtokierroksille. Kilpailussa oli paljon hyvää, vaikkei kokonaisuus näytä sitä tuloksissa, Ranta sanoi.

Eiliseltä siirretty naisten pikakisa oli ohjelmassa miesten takaa-ajon jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128