Mari Eder päätti uransa Holmenkollenille

     Matilda Suhonen   Uutiset  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup päättyi Norjassa naisten yhteislähtöön. Kilpailun voitti Ruotsin Hanna Öberg, joka päihitti toiseksi tulleen Marte Olsbu Roeiselandin 23 sekunnilla. Molemmat ampuivat kilpailussa yhden sakon. Kolmas oli Ranskan Anais Chevalier-Bouchet jääden voittajasta kolmella sakolla 44 sekuntia.

Suvi Minkkinen teki uransa parhaan yhteislähtökilpailun suorituksen sijoittuen 20:nneksi. Minkkinen ampui kilpailussa yhteensä kaksi sakkoa. Hän jäi voittajasta minuutin ja 56 sekuntia. – Se oli urani paras yhteislähtösijoitus ja ihan kohtalainen veto vielä tähän kauden loppuun. Väsymys painaa varmasti kaikilla. Sanoin ennen kilpailua kieli poskella tavoitteen, että olisin maalissa ennen Maria häntä vastaanottamassa uran viimeisestä kilpailusta. Olisin toki toivonut, että hän olisi saanut hyvän kisan ja ollut maalissa ennen minua. Kaksi suurta hahmoa joukkueesta lopettaa, mikä on enemmän mielessä kuin oma kilpailu tässä hetkessä. Tähän voi kuitenkin hyvillä mielin lopettaa kauden, Minkkinen kommentoi. 

Mari Eder ilmoitti ennen kilpailua päättävänsä kansainvälisen uransa tähän kauteen. Holmenkollenin yhteislähtö oli siten hänen uransa viimeinen maailmancupin kilpailu. Eder ampui kilpailiussa yhteensä seitsemän sakkoa sijoittuen 29:nneksi. – Se oli juuri niin vaikeaa kuin etukäteen ajattelinkin. Tämä päivä oli vain pisteen lyömistä tälle elämän matkalle, mitä tähän asti on tehty. Nyt katsotaan kohti tulevaa ja jotakin uutta, Eder kommentoi ja kiitti kaikkia uran varrella kannusteita.

Myös Nastassia Kinnusen kansainvälinen ura päättyi Holmenkollenille. Kinnunen hiihti viimeisen kerran lauantaina pikakisassa, sillä hän ei saanut lähtöpaikkaa yhteislähtöön. – Olen iloinen saadessani olla osa tiimiä. Onnen kyyneleitä. Se oli hieno kilpailu ja nämä vuodet joukkueessa. Kiitos, Kinnunen kommentoi pikakisan jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128