Ampumahiihdon pikamatkojen suomenmestaruudet ratkottiin aurinkoisessa säässä 

     Matilda Suhonen   Uutiset  

Ampumahiihdon SM-kilpailut jatkuivat Rovaniemellä lauantaina nuorten ja yleisten sarjojen pikamatkoilla. Yleisissä sarjoissa kultaa voittivat maajoukkueurheilijat Suvi Minkkinen ja Tero Seppälä.

Yleisessä sarjassa nähtiin useita maailmancupin hiihtäjiä niin miesten kuin naisten sarjoissa. Naisten yleisen sarjaan voittoon hiihti Suvi Minkkinen, miesten puolella voittajaksi ratkesi Tero Seppälä

  • Ihan hyvin meni, vaikka suoritus ei ollut mikään huippu. Heti ensimmäisen laukauksen jälkeen tuli syöttöhäiriö ja varapatruunankin ammuin ohi. Siihen en ole tyytyväinen, mutta pystypaikalta onneksi nollat ja voitto. Kultaa tulin hakemaan ja sitä sain. Tämä oli tärkeä itselleni saada, kun minulla ei vielä aiemmin aikuisten SM-kultaa lumilta ole, Minkkinen kommentoi.
  • Aika tiukkaa oli. Rata on tekninen eli koko ajan pitää olla hereillä. Pystystä kaksi ensimmäistä laukausta ohi, ja helpommalla olisin päässyt ampumalla sisään. Yleisen sarjan suomenmestaruus on hieno juttu. Ei ole niitä mestaruuksia minullakaan kovin montaa. Kolme vuotta oli väliä SM-kilpailuista, joten mukava olla taas takaisin täällä, Seppälä iloitsi kilpailun jälkeen.

N13-sarjan voittoon hiihti Lahden Hiihtoseuran Hilla Hirvonen, M13-sarjan voitto meni Kontiolahden Urheilijoiden Santeri Revolle. N14-sarjassa kultaa voitti Oulun Hiihtoseuran Saaga Pesämaa ja M14-sarjassa niin ikään Oulun Hiihtoseuraa edustava Matias Latomaa

N16-sarjassa kultaa hiihti Kontiolahden urheilijoiden Aino Sorjonen. M16-sarjan voitti Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Latvalahti. N17-sarjan voitti Hollolan Urheilijoiden Ilona Rantakömi, M17-sarjan voittajaksi hiihti Lahden Hiihtoseuran Kaapo Saarinen. N19-sarjan voitti Kontiolahden Urheilijoiden Inka Hämäläinen, M19-sarjassa kultaa hiihti Oulun hiihtoseuran Juuso Kinnunen. N22-sarjan voitti Ahveniston Ampumahiihtäjien Noora Kaisa Keränen ja M22-sarjan Kontiolahden Urheilijoiden Ville-Valtteri Karvinen. 

Ampumahiihdon SM-kisat jatkuvat huomenna sunnuntaina nuorten sarjojen viesteillä ja yleisten sarjojen yhteislähdöillä. Kisoja voi seurata sekä paikan päällä että livestreamin kautta Lapin kansan verkkosivuilla.

Livestreamin osoite ja kirjautumisohjeet: https://oh.fi/ampumahiihto/ampumahiihdon-sm-kisat-2023/

Kisojen kuvapankki Ounasvaaran Hiihtoseuran sivuilta: https://oh.fi/ampumahiihto/ampumahiihdon-sm-kisat-2023/kuvapankki-ja-media/