Tiedote: Erik Bartlett Kulstad ja Aku Moilanen jatkavat Suomen ampumahiihtomaajoukkueen valmennusvastuussa   

     Tapio Pukki   Uutiset  

Suomen Ampumahiihtoliitto                                                                                Tiedote 4.4.2023

Erik Bartlett Kulstad ja Aku Moilanen jatkavat Suomen ampumahiihtomaajoukkueen valmennusvastuussa   

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad ja Ampumahiihtoliitto ovat sopineet Kulstadin jatko-option käytöstä Milano-Cortinan olympialaisiin 2026 asti.

Kulstadin ensimmäinen valmennuskausi toi Suomen ampumahiihtomaajoukkueeseen uutta tekemisen kulttuuria, jossa korostuivat osaamisen lisääminen, yhdessä valmentautuminen sekä yhteishengen tärkeys. Maailmancupissa saavutettiin kokonaisuutena hyvää kehitystä ja moni urheilija nosti selkeästi tasoaan menneen kilpailukauden aikana. Seuraavien kilpailukausien aikana tavoitteena on saada kehitys jatkumaan niin, että ampumahiihtäjämme kilpailevat niin henkilökohtaisesti kuin viesteissäkin kärkisijoista.  

”Ensimmäinen vuosi on ollut erittäin hauska vuosi täynnä uusia kokemuksia ja haasteita. Olen iloinen, että minulla on mahdollisuus jatkaa tätä projektia. Tunsimme, että loimme viime vuonna hyvän pohjan ja nyt voimme rakentaa sille. Haluamme rakentaa hyvähenkisen, kehittävän ja kilpailullisen ympäristön urheilijoille, jonka avulla päästään koko ajan lähemmäs maailman kärkeä”, toteaa päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad.

Lajivalmentaja Aku Moilanen toimi jo kuluneella kaudella päävalmentaja Kullstadin työparina ja hyvien kokemusten myötä osapuolet päätyivät jatkosopimukseen, jonka keston tavoitteena on myös vuoden 2026 Olympialaiset.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme sujuvasti neuvottelut etenemään ja sopimukset valmiiksi niin Erik Bartlett Kulstadin kuin Aku Moilasen kanssa. Molemmat ovat erittäin kehityshaluisia uuden polven valmentajia, joilla on kuitenkin jo kokemusta kansainvälisestä huippu-urheilusta. Molemmat valmentajat arvostavat toimivaa ryhmädynamiikkaa. Meillä on hyvä tilanne luoda edelleen uutta ja aiempaa vahvempaa ampumahiihdon menestyspolkua tämän tiimin voimin”, toteaa Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki.

Lajipäällikkö Jarkko Kauppinen siirtyy uusiin tehtäviin

Liiton lajipäällikkönä kaksi vuotta toiminut Jarkko Kauppinen siirtyy uuden työnantajan palvelukseen metsäalalle alkukesällä. Uuden lajipäällikön rekrytointi avataan pääsiäisen jälkeen.

”Kiitämme Jarkkoa sitoutumisesta ja uudenlaisen toimintakulttuurin edistämisestä huippu-urheilun osalta. On hienoa, että suomalainen huippuampumahiihto vetää puoleensa vanhoja maajoukkuetekijöitä, joilla on edelleen kehittämisen paloa lajia kohtaan”, toteaa toiminnanjohtaja Tapio Pukki.

Lisätiedot:

päävalmentaja Erik Kulstad, +47 45222854

toiminnanjohtaja Tapio Pukki,  0468782200

puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki, 0500 363126