In memoriam Sven Nygård, Suomen Ampumahiihtoliiton kunniajäsen (1931-2023)

    Tapio Pukki   Uutiset  

In memoriam

Sven Nygård Suomen Ampumahiihtoliiton kunniajäsen (1931-2023)

Saimme tiedoksi suru-uutisen, Ampumahiihtoliiton pitkäaikainen nuorisotyön ja Suomi-Ruotsi-maaottelun vaikuttaja ja voimahahmo Sven Nygård on nukkunut pois 12.5.2023.

Sven Nygård kutsuttiin Liiton kunniajäseneksi 2017.  Nygård sai työstään valtiollisen tunnustuksen 2015, Suomen Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin kultaisena.

Kokkolassa asunut ja vaikuttanut Nygård teki merkittävän työn suomalaisen ampumahiihdon eteen. Erityisen suuri kiitos kuuluu hänen vastuulliselle työlleen Suomi-Ruotsi- maaottelun käynnistämisessä 1988 ja sen pitkäjänteisestä hoitamisesta yli 30 vuoden ajan. Sadat Suomen nuoret ampumahiihtäjät sekä heidän vanhempansa ovat saaneet ensimmäisen kosketuksensa kansainväliseen toimintaan maaottelun kautta.  Sven toimi maaotteluiden osalta joukkueen johtajana, taitavana varainhankkijana, jotta nuorten ei tarvinnut murehtia kisamatkan kustannuksista sekä paneutui erityisellä huolella joukkuevalinta-kriteerien yhdenvertaiseen ja tasa-arvoiseen noudattamiseen, mm Lapua-cupin myötä.

Sven pyrki toiminnassaan ja vuorovaikutuksessaan aina olemaan oikeudenmukainen ja lähestymään asioita positiivisen kautta. Hänen yhteistyötaitonsa ja pyrkimys saavuttaa yhteisymmärrys, olivat tärkeitä ominaisuuksia, kun asioita edistettiin.

Sven oli aktiivinen yhteydenpitäjä, kannustava ja miellyttävä keskustelija useaan suuntaan ja hänen soittonsa olivat asioiden hoidon lisäksi aina myös mukava piristys päivään. 

Sven Nygård oli tunnettu ja pidetty myös Ruotsin ampumahiihtoväen keskuudessa, jossa hän oli hyvin verkostoitunut. Svenille on myönnetty kunniajäsenyys myös Ruotsi-maaotteluista Ruotsissa vastanneessa pääseurassa Sollefteålaisessa I 21 IF:ssa.

Suomen Ampumahiihtoliitto ja koko Suomen ampumahiihtoyhteisö muistaa lämmöllä Sveniä ja ottaa osaa omaisten suruun.
 

Kalle Lähdesmäki                     Tapio Pukki
puheenjohtaja                           toiminnanjohtaja