Teemu Vesala Suomen Ampumahiihtoliiton lajipäälliköksi

     Matilda Suhonen   Uutiset  

TIEDOTE 14.6.2023

Ampumahiihtoliiton hallitus on nimittänyt Teemu Vesalan Suomen Ampumahiihtoliiton lajipäälliköksi 1.9.2023 alkaen.

Jyväskyläläinen Vesala (s.1960) siirtyy lajipäälliköksi Ski Jyväskylän toiminnanjohtajan tehtävästä. Hän on syksystä 2022 alkaen toiminut Ampumahiihtoliiton seura- ja harrastevaliokunnan jäsenenä. 

Ampumahiihtoliitto sai lajipäällikön rekrytointiprosessiin useita päteviä, kokeneita ja eri profiilin omaavia hakijoita. Valinnassa painotettiin esimiesosaamista ja -kokemusta, seuratyön sekä urheilun tuntemusta, talousosaamista ja verkostojen hallintaa. 

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme jatkamaan ampumahiihdon hyvin etenevää kehityskulkua Teemu Vesalan johdolla. Lajipäällikön työ on haastavaa, monien eri osa-alueiden hallintaa sekä määrätietoista johtamista. Vesalan persoona, osaamis- ja kokemustausta sekä tapa edistää asioita vakuutti meidät prosessin edetessä” toiminnanjohtaja Tapio Pukki kommentoi valintaa.

Teemu Vesala on tehnyt urheilu-uransa maastohiihtäjänä ja triathlonistina. Vesala on työurallaan toiminut mm. Suomen Triathlonliiton päävalmentajana, yritysten henkilöstövalmentajana sekä urheiluvälineiden vientipäällikkönä. Vesala on koulutukseltaan merkonomi, minkä jälkeen hän on suorittanut liikuntatieteen maisteriopintoja.

”Olen syvästi otettu valinnastani Ampumahiihtoliiton lajipäälliköksi. Tehtävänimike kertoo, mitä minulta odotetaan, työtä upean lajin menestyksen eteen niin huippu-urheilussa kuin koko lajin kehittämisessä. Erityisesti odotan ampumahiihtoihmisten, urheilijoiden ja valmentajien kohtaamisia ja kuulemisia eri puolilla Suomea. Laji tarvitsee uusia harrastajia ja se perustyö tehdään seuroissa. Haluankin olla auttamassa seuroja ja alueita luomaan parempia menestyksen edellytyksiä ampumahiihtäjän polulle, Teemu Vesala kertoi ajatuksiaan uudesta työtehtävästä.

”Yhteistyö on voimaa. ”Menestymme yhdessä” on liiton strategiassa ensimmäisellä sivulla. Liekö sattumaa, mutta yksi lempisitaattejani on kuuluisan kirjailijan ja yrityskonsultin Ken Blanchardin ”Kukaan meistä ei ole yhtä fiksu kuin kaikki meistä!” Vesala toteaa.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Tapio Pukki                        p. 046 8782200
Lajipäällikkö Teemu Vesala                              p. 050 522 2664