Daria Virolaiselle oikeus edustaa Suomea ampumahiihdossa

     Matilda Suhonen   Uutiset  

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) on myöntänyt Daria Virolaiselle oikeuden edustaa Suomea ampumahiihdon kansainvälisissä kilpailuissa kaudesta 2023–2024 alkaen.

Daria Virolainen sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2021. Hän kilpaili edellisen kerran kansainvälisessä ampumahiihdossa kaudella 2017–2018.

Daria Virolainen on ilmoittanut Suomen Ampumahiihtoliitolle, että hänen tavoitteensa on Ampumahiihtoliiton valintakriteerien mukaisesti päästä edustamaan Suomea maajoukkueessa tulevalla kilpailukaudella. Daria Virolaisella on edustusoikeus tullessaan valituksi Suomen joukkueeseen karsintakilpailuiden perusteella. Kansainvälinen kilpailukausi alkaa IBU-cupin osalta Kontiolahdella marraskuussa. Maailmancupin kilpailukausi alkaa Ruotsin Östersundissa.


Taustaa

Daria Virolainen on syntynyt Venäjällä ja kilpaillut kansainvälisessä ampumahiihdossa vuosina 2013–2018. Hän on sijoittunut kahdesti kolmen parhaan joukkoon maailmancupissa, ja kerran viidenneksi ampumahiihdon MM-kilpailuissa vuonna 2015.

Daria Virolainen on muuttanut perheineen Suomeen vuonna 2016 ja asunut siitä lähtien Suomessa pysyvästi. Suomessa Daria Virolainen on harjoitellut ja kilpaillut viime vuosina kansallisella tasolla edustaen Tuusulan Voima-Veikkoja. 

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) on sääntöjensä mukaan vahvistanut kesällä 2023, että Virolainen saa Suomen kansalaisena siirtää edustusoikeutensa Suomeen. Ampumahiihtoliiton hallitus on käsitellyt ja vahvistanut osaltaan Virolaisen edustusoikeuden. Selvitykset on tehty Suomen Olympiakomitean, SUEKin, Biathlon Integrity Unit:in (BIU) sekä Kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) kanssa.

Lisätiedot: 

Toiminnanjohtaja Tapio Pukki                p. 046 8782200

Puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki             p. 0500 363126