Ampumahiihtoliiton suunnittelukokous

     Matilda Suhonen   Uutiset  

Ampumahiihtoliiton suunnittelukokous pidettiin Solvallan Urheiluopistolla 1.-2.9.2023. Kokoukseen osallistuivat Ampumahiihtoliiton hallitus, valiokunnat, toimisto ja työryhmä. Suunnittelukokouksessa keskityttiin ampumahiihdon ajankohtaisten asioiden käsittelyyn, liiton strategian päivittämiseen sekä toimintasuunnitelman 2024 suunnitteluun. Lisäksi kokouksessa kuultiin nuorten näkemyksiä lajista Nuoriso- ja tulevaisuustyöryhmän esityksessä.

Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki avasi suunnittelukokouksen katsauksella alkuvuoteen. Lähdesmäki totesi alkuvuoden toteutuneen kokonaisuutena suunnitellusti. Erityisesti viestinnässä olemme kokonaisuutena nousseet uudelle tasolle. Monen asian osalta olisi tärkeää, että seurat alueilla tekevät tiivistä yhteistyötä. Resurssien hankintaan tarvitsemme tulevaisuudessa aktiivista tekemistä ja yhteistyötä seurojen, alueiden sekä liiton kesken.

Ampumahiihdon ajankohtaisista asioista kuultiin tilannekatsaus harrastajamäärien kehityksestä ja viestinnän suunnitelmasta sekä tietoisku Suomisportista ja fluoritilanteesta. Nuoriso- ja tulevaisuustyöryhmä listasi valmistelemansa tavoitteet ampumahiihdon kehittämiseksi. Esitys avasi keskustelun lajin tilanteesta, tavoitteista ja kehitystoimenpiteistä. Suunnittelukokouksessa toimintasuunnitelmaa 2024 pohjustettiin kolmessa työryhmässä. Aiheina olivat harrastajamäärien kasvattaminen, kilpailutoiminnan monipuolistaminen sekä liiton ja seurojen viestinnän kehittäminen.

Suunnittelukokouksessa esitettiin tulevaa vuotta 2024 seuratoiminnan teemavuodeksi. Teemavuosi vahvistetaan lopullisesti syksyn liittokokouksessa. Ampumahiihdossa vapaaehtoisiin vahvasti perustuva seuratoiminta on erittäin tärkeää perusta. Teemavuodella halutaan tukea seurojen työtä harrastajamäärien kasvattamisessa, seuratoiminnan kehittämisessä ja kilpailutoiminnassa. 

Suunnittelukokouksen päätteeksi Ampumahiihtoliiton uusi lajipäällikkö Teemu Vesala piti puheenvuoron. Vesala aloitti tehtävässään virallisesti 1.9.2023 alkaen.

Lisätiedot: 

Toiminnanjohtaja Tapio Pukki                p. 046 8782200

Puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki             p. 0500 363126