In memoriam Erkki Antila (1954-2023)

    Tapio Pukki   Uutiset  

In memoriam Erkki Antila (1954-2023)

Lauantai 28.10.2023 toi suru-uutisen suomalaiselle ampumahiihdolle. Moninkertainen MM-mitalisti Erkki Antila, yksi suurista suomalaisista ampumahiihtäjistä on poissa.

Erkki Antilaa muistamme Suomessa ja kansainvälisesti ampumahiihdossa hienona, menestyneenä, auttavana ja kehittämisorientoituneena henkilönä.

Erkin ura ampumahiihtäjänä oli menestyksekäs, sisältäen mm. 4 MM-mitalia, olympialaisten 5. sijan sekä muita hienoja sijoituksia maailman huipulla. Suomen mestaruuksia hän voitti kahdeksan. Lisäksi hän antoi aikaansa ampumahiihdolle läpi elämän. Erkki Antilan uralla oli merkittävää, että hän oli kuudella vuosikymmenellä mukana ampumahiihdossa maailman huipulla. Oma menestyksellinen kilpailu-ura alkoi 1960-luvulla ja jatkui kolmen vuosikymmenen ajan. Erkki valmensi poikaansa, Timo Antilaa ja hän kilpaili huipulla aina Olympialaisia myöten kaksi kertaa. 

Erkki Antilan kiinnostus ja perehtyneisyys ampumiseen ja aseen tukkiin johti siihen, että hänestä tuli yksi maailman johtavia tukin valmistajia vuosikymmeniksi. Viimeisin arvokisamenestys Erkki Antilan valmistamalla tukilla on saatu 2020-luvulla. Antilan ammattitaito tiedettiin maailman ampumahiihtomaissa ja tukkien valmistustoimeksiantoja tuli useista eri maista Suomen lisäksi.

Erkki Antilalla oli aktiivinen ja positiivinen asenne aina, kun keskusteltiin ampumahiihdosta, hän mielellään kuunteli ja kertoi neuvojaan kiinnostuneille. 

Suomalainen ja kansainvälinen ampumahiihtoväki ottaa osaa läheisten suruun Erkin menehtymisen johdosta.

Suomen Ampumahiihtoliitto ry ja Suomen ampumahiihtoväki

Kalle Lähdesmäki                                               Tapio Pukki
puheenjohtaja                                                    toiminnanjohtaja