Ampumahiihdon maailmancup alkoi sekaviesteillä Östersundissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupkausi alkoi Ruotsin Östersundissa lauantaina. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa olivat parisekaviesti sekä sekaviesti. Suomi oli parisekaviestin yhdeksäs ja sekaviestin kymmenes.

Parisekaviestin voitti Ruotsin Sebastian Samuelsson ja Hanna Öberg. Norja oli toinen jääden 14 sekuntia voittajasta. Ranska oli maalissa kolmantena 42 sekuntia voittajan jälkeen. Suomi oli viestin yhdeksäs joukkueella Tuomas Harjula ja Suvi Minkkinen.

Tuomas Harjula aloitti viestin vahvasti ja ampui ensimmäisellä osuudella molemmat paikat puhtaasti. Kolmannella osuudella Harjula käytti molemmilla paikoilla yhden varapatruunan. – Hyvää tekemistä penkalla ja ehjä kokonaissuoritus. Mukava, kun ammunta kulkee heti näin kauden alussa. Hiihtovauhti ei vielä riittänyt taistelemaan paremmista sijoituksista mutta kokonaisuudessaan hyvä kauden avaus, Harjula kommentoi tyytyväisenä.

Suvi Minkkinen jatkoi joukkueen vahvaa suorittamista penkalla. Hän käytti molemmilla osuuksillaan yhden varapatruunan pystypaikoilla mutta ampui makuupaikat puhtaasti. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli minuutin ja 16 sekuntia.  – Oli tosi kovan tasoinen kauden ensimmäinen kilpailu. Kaikki joukkueet tekivät kohtuu kovatasoista suorittamista ja paketti oli kaikilla hyvin kasassa. Olimme osumatarkkuudessa paras joukkue mutta ammunta-ajoissa jäimme hieman muista. Omassa suorituksessa valmisteluviikkojen sairastelu vielä vaikutti fyysiseen vireeseen, mutta ihan ehjä suoritus joukkueena. Pikkusen se vaatii kovempaa hiihtoa ja hyökkäävämpää ammuntaa niin eiköhän vielä tässäkin kilpailumuodossa saada sijoitusta parannettua kauden aikana, Minkkinen summasi avauskilpailun jälkeen.

Suomi venytti kymmenen joukkoon sekaviestissä

Sekaviestin voitti Ranska joukkueella Quentin Fillon Maillet, Emilien Jacquelin, Justine Braisaz-Bouchet ja Lou Jeanmonnot. Norja oli toinen jääden 15 sekuntia voittajasta, ja Italian joukkue oli kolmas. Suomi oli sekaviestin kymmenes joukkueella Olli Hiidensalo, Tero Seppälä, Erika Jänkä ja Noora Kaisa Keränen. 

Olli Hiidensalo avasti Suomen viestin. Hän ampui makuupaikalta kolme ja pystypaikalta yhden ohilaukauksen. Suomi vaihtoi toiselle osuudelle 53 sekuntia kärjen jälkeen 14:ntenä. – Hiihto oli ok ja pystyammunta oli hyvä. Huomiselle vähän enempi malttia ja tarkkuutta makuullekin. Huomisen normaalimatkasta on tulossa pitkä ja varmasti rankka kilpailu, sillä fluorittomat sukset vaikuttavat hiihtovauhtiin, Hiidensalo pohti kilpailun jälkeen.

Tero Seppälä nosti Suomen sijoituksen toisella osuudella 11:nneksi. Seppälä selvitti makuupaikan nollilla ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan.– Ammunnallisesti hyvää tekemistä, vaikka yksi lipsahtikin ohitse. Hiihto oli vielä aika tahmeaa, mutta palaudutaan tästä ja haetaan terävyyttä huomiseen kilpailuun, Seppälä kommentoi.

Kolmannella osuudella Erika Jänkä selvitti molemmat ammuntapaikat puhtaasti. Suomi vaihtoi viimeiselle osuudelle 13:ntena. – Ammunta oli varsin mallikasta mutta hiihto oli vaikeaa. Pari ensimmäistä kierrosta yritin pysyä mukana, mutta viimeinen kierros oli melkoinen tuskien taival. Koko joukkue teki tänään laadukasta työtä penkalla ja sijoitus oli kelvollinen, Jänkä summasi kilpailua.

Noora Kaisa Keränen nosti Suomen joukkueen ankkuriosuudella 10:nneksi. Keränen ampui molemmat paikat puhtaasti ja päihitti loppukirissä Belgian Maya Cloetensin. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli 4 minuuttia 28 sekuntia. – Tosi hyvä kilpailu tänään. Olen todella iloinen tarkkaan ja nopeaan ammuntaan. Hiihtokin oli omaa hyvää tekemistä ja viimeinenkin kierros taisteltiin loppuvenytykseen asti, Keränen iloitsi kilpailun jälkeen.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu huomenna sunnuntaina normaalimatkan kilpailuilla.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

040 4889128