Olli Hiidensalo parhaana suomalaisena miesten normaalimatkan 35:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Miesten normaalimatkan kilpailu käytiin Östersundissa naisten kilpailun jälkeen. Miesten kilpailun voitti saksalainen Roman Rees ennen maanmiestään Justus Strelowia. Ero maalissa miesten välillä oli 12 sekuntia, kun molemmat ampuivat kilpailussa yhden sakkominuutin. Norjan Johannes Thingnes Boe oli normaalimatkan kolmas jäätyään voittajasta kahdella sakolla 25 sekuntia. Olli Hiidensalo oli parhaana suomalaisena kilpailun 35:s.

Olli Hiidensalo ampui molemmilta pystypaikoilta yhden sakon. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 17 sekuntia. – Koitin lähteä rauhassa liikkeelle ja kiristää vauhtia kilpailun edetessä. Suunnitelma onnistui, ja pidin suorituksen hallussa. Viimeiset laukaukset molemmilta pystypaikoilta harmittaa. Ne olivat omaa malttamattomuutta, kun mieli karkasi jo ladulle. Ammunnat kaikkineen oli liian hitaat, ja jatkossa täytyy hyökätä penkalla rohkeammin. Muutama maailmancupin piste reppuun henkilökohtaiselta matkalta ja viestiä kohden, Hiidensalo tiivisti viitaten ensi viikon kilpailuohjelmaan.

Tero Seppälä oli miesten normaalimatkan 37:s. Seppälä ampui yhteensä kolme sakkoa jääden voittajasta kolme minuuttia ja 24 sekuntia. – Yleisesti ottaen kauden ensimmäinen normaalimatka on ollut minulle talven vaikein matka ja se on nyt takana. Ammunnan taso oli kilpailussa kova, ja kolme sakkoa oli liikaa tämän hetkiseen hiihtokuntoon nähden. Tekeminen kuitenkin parani loppua kohden sekä ladulla että penkalla. Kaksi viimeistä ammuntaa olivat nopeita ja hiihtokin alkoi kulkea viimeisillä kierroksilla. Vaikka tuloksena tämä ei vielä lämmitä mieltä, jätti nousujohteinen kilpailu hyvän fiiliksen. Jatketaan tästä uutta viikkoa kohden, Seppälä kommentoi positiivisena.

Jaakko Ranta oli kahdella sakkominuutilla kilpailun 66:s. Ranta ampui yhden ohilaukauksen ensimmäisessä ja viimeisessä ammunnassa. Maalissa ero keulaan oli viisi minuuttia ja 30 sekuntia. – Olin päässyt hyvin valmistautumaan kauden avaukseen, ja kilpailu lähtikin hyvin liikkeelle. Ammunta meni ihan tavoitteen mukaan, vaikka kaksi pientä virhettä mukaan mahtuikin. Fyysinen vire ei vielä kantanut ihan loppuun asti, mutta tästä lähdetään parantamaan, Ranta tuumasi kilpailun jälkeen.

Otto Invenius oli kilpailun 68:s. Invenius ampui yhteensä neljä sakkoa jääden voittajasta viisi minuuttia ja 42 sekuntia. Kolme laukausta menivät ohi makuupaikoilla ja yksi viimeisellä pystypaikalla. – Kilpailu meni kohtalaisesti. Pystyammuntaan olen erittäin tyytyväinen, sillä en ole pitkään aikaan ampunut sitä noin hyvin. Hiihtokin oli jo parempaa kuin viikko sitten, joten kilpailu kilpailulta se tästä lähtee, Invenius sanoi.

Tuomas Harjula jätti kilpailun kesken kolmen ammunnan jälkeen. – Yksinkertaisesti ei vain kroppa toiminut, enkä nähnyt järkeväksi jatkaa maaliin asti. Aika kovasti turhauttaa tilanne, kun en osaa selittää miksei kaikki vielä toimi, Harjula kommentoi keskeytystä.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Ruotsissa ensi viikon keskiviikkona, jolloin ohjelmassa on naisten viesti.