Suvi Minkkinen paras suomalainen naisten normaalimatkan kilpailussa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Ruotsin Östersundissa sunnuntaina normaalimatkan kilpailuilla. Naisten normaalimatkan voitti yhden sakon ampunut Italian Lisa Vittozzi, joka päihitti puhtaasti ampuneen Saksan Franziska Preussin sekunnin kymmenyksellä. Toinen puhtaasti ampunut saksalainen Vanessa Voigt oli kilpailun kolmas 10 sekuntia kärkikaksikon takana. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena normaalimatkan 52:s.

Suvi Minkkinen oli kolmen ammunnan jälkeen vielä kiinni pistesijoissa ammuttuaan kolme ensimmäistä ammuntapaikkaa puhtaasti. Viimeisen pystypaikan kaksi ohilaukausta toivat kaksi sakkominuuttia ja laskivat sijoitusta tuloslistalla. Maalissa eroa voittajaan oli tasan viisi minuuttia. – Toki harmittaa viimeisen paikan kaksi sakkoa, kun ammunta oli siihen saakka onnistunut. Väsymys vaikuttaa vielä väistämättä suoritukseen pystyammunnassa, ja se vaatii kisojen kautta totuttelua. Hiihto oli tasapainoinen tämän hetkiseen vireeseen nähden. Ennakkoon oli toki tiedossa, etten ole fyysisesti vielä iskussa sairastelun jälkeen, joten täytyy tuloksesta huolimatta uskoa tulevaan, Minkkinen kommentoi kilpailua

Sonja Leinamo oli normaalimatkan 59:s. Leinamo ampui kilpailussa kolme sakkoa jääden kärjestä viisi minuuttia 36 sekuntia. – Olen helpottunut ja tyytyväinen maailmancupin aloitukseen. Kolme sakkoa on minulta tosi hyvä suoritus ja hiihtokin oli ok, vaikka vähän meinasin sammua viimeiselle kierrokselle, Leinamo tuumasi kilpailun jälkeen.

Noora Kaisa Keränen oli kahdella sakolla kilpailun 64:s. Keränen ampui molemmat ohilaukaukset pystypaikoilta. Ero voittajaan oli maalissa viisi minuuttia ja 53 sekuntia. – Rankka päivä tänään. Vasta toinen kerta, kun olen hiihtänyt täysipitkän normaalimatkan kilpailun eikä Östersundin maasto päästänyt helpolla. Ammunta ja vauhdinjako oli kuitenkin ihan onnistunut, ja suksikin toimi loistavasti. Muutama ylimääräinen sakko harmittaa, sillä ilman niitä olisin voinut taistella pistesijoista, Keränen kommentoi kilpailun jälkeen.

Maailmancupin debyytin tehnyt Inka Hämäläinen oli kilpailun 75:s. Hämäläinen ampui yhteensä neljä sakkoa jääden kärjestä seitsemän minuuttia ja 13 sekuntia. – Ammuntaan olen tyytyväinen, vaikka viimeiseltä paikalta kaksi sakkoa tulikin. Pitkä kilpailu, ja viimeiseen ammuntaan vaaditaan silloin keskittymistä. Hiihtoonkin olen tyytyväinen ja kaikkiaan iloinen maailmancupin debyytistä, Hämäläinen iloitsi avauskilpailun jälkeen.

Erika Jänkä oli neljällä sakkominuutilla kilpailun 79:s. Jänkä ampui molemmilta pystypaikoilta kaksi ohilaukausta. Kärjessä ero voittajaan oli seitsemän minuuttia ja 37 sekuntia. – Makuupaikka taisi olla ainut positiivinen asia kilpailussa. Suksella ei vielä mihinkään mutta ei kun uuteen nousuun, Jänkä totesi kilpailun jälkeen.

Miesten normaalimatkan kilpailu oli vuorossa naisten kilpailun jälkeen.