Suomen naisten viestijoukkue jäi ilman tulosta ampumahiihdon maailmancupissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui keskiviikkona naisten viestillä. Viestin voitti Norja joukkueella Marthe Krakstad Johansen, Juni Arnekleiv, Karoline Offigstad Knotten sekä Ingrid Landmark Tandrevold. Toinen oli Ruotsi jääden 41 sekuntia voittajajoukkueesta. Saksa oli maalissa kolmantena 47 voittajan jälkeen. Suomen joukkue liputettiin ulos viestistä kolmannella osuudella. 

Suvi Minkkinen aloitti Suomen viestin tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon sijalla 11. Minkkinen ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. – Heti lähdöstä alkaen viestissä oli kolinaa, kun kauden avausviestissä kaikilla oli varmasti näytönhalua. Sähläys hiihtokierroksella kuluttaa energiaa, ja keli oli hidas lumisateen jäljiltä. Ensimmäinen ammunta sujui hyvin rytmissä, mutta se taisikin jäädä ainoaksi positiiviseksi asiaksi tämän päivän viestistä. Tänään ei ollut meidän päivä, vaikka varmasti parempaan pystytään, Minkkinen kommentoi kilpailun jälkeen.

Erika Jänkä jatkoi viestiä toisella osuudella. Jänkä käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kaksi varapatruunaa. Kolmannessa vaihdossa Suomen joukkue oli sijalla 15. Sonja Leinamo jatkoi kolmannelle osuudelle, mutta joutui jättämään viestin kesken toisen ammunnan jälkeen.

– Meidän täytyy alkaa hiihtämään fiksummin. Nuoret tytöt ovat kovassa koulussa täällä Östersundissa. Mutta niin kauan kuin opimme, meillä on mahdollisuus kehittyä, päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad tiivisti viestipäivän päätteeksi.

Miesten viesti on vuorossa huomenna torstaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

040 4889128