Suomi miesten viestin kahdeksas ampumahiihdon maailmancupissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten viesti kilpailtiin Östersundissa torstaina iltapäivällä. Viestin voitti Norja joukkueella Endre Stroemsheim, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe sekä Vetle Sjaastad Christiansen. Ranska oli toinen jääden voittajajoukkueesta 20 sekuntia. Saksa oli maalissa kolmantena 50 sekuntia voittajan jälkeen. Suomi sijoittui kahdeksanneksi joukkueella Jaakko Ranta, Otto Invenius, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Jaakko Ranta aloitti viestin vahvasti ja ampui molemmat paikat puhtaasti. Suomi vaihtoi toiselle osuudelle 13:ntena 42 sekuntia kärjen jälkeen. – Tasapainoinen veto ja timanttiset ammunnat tänään. Taktisesti onnistuin säästelemään ensimmäisellä kierroksella letkassa, ja viimeiselle kierroksella jaksoin tulla Ruotsin mukana vaihtoon, Ranta kommentoi tyytyväisenä.

Otto Invenius jatkoi viestiä toiselle osuudelle. Hän käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kaksi varapatruunaa. Invenius nosti Suomen sijoituksen 12:nneksi. – Tänään jouduin menemään rajoitinta vastaan ladulla, mutta tyytyväinen olen, kun sain varapanokset sisään murtuneella sormella, Invenius kommentoi. Hän mursi sormensa harjoituskaudella sattuneen kaatumisen seurauksena.  – Sormen luutuminen on vielä kesken, mutta toivottavasti ensi viikolla voisin kokeilla jo hiihtää ilman lastaa, Invenius jatkoi.

Tero Seppälä nosti Suomen joukkueen kahdeksanneksi kolmannella osuudella. Seppälä selvitti makuupaikan yhdellä varapatruunalla ja ampui pystypaikan puhtaasti. – Ammuimme hyvin joukkueena, ja siihen voimme olla tyytyväisenä. Hiihtoa täytyy vielä pystyä parantamaan, mutta senkin osaamme, joten seuraavassa viestissä vain sijoja ylöspäin, Seppälä kommentoi positiivisena.

Olli Hiidensalo ankkuroi joukkueen maaliin kahdeksantena. Hiidensalo käytti makuupaikalla kaksi varapatruunaa mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli kaksi minuuttia ja 33 sekuntia. – Ehjä kokonaissuoritus ja hyvää tekemistä penkalla. Vielä viimeiselläkin kierroksellakin oli hyvä jalka, joten sain pidettyä sijoituksen loppuun asti. Tästä on hyvä jatkaa, Hiidensalo tiivisti.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu huomenna perjantaina naisten pikakilpailulla.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

040 4889128