Suvi Minkkinen maailmancupin pisteille naisten pikakilpailussa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Östersundissa oli perjantaina ohjelmassa naisten pikakilpailu. Ranskan Lou Jeanmonnot voitti kilpailun puhtaalla ammunnalla. Toiseksi tullut Norjan Karoline Offigstad Knotten hävisi voittajalle yhdellä sakolla 8 sekuntia. Norjan Juni Arnekleiv oli yhdellä sakolla kilpailun kolmas 17 sekuntia voittajasta jääneenä. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 40:s.

Suvi Minkkinen ampui makuupaikan puhtaasti ja selvitti pystypaikan yhdellä sakolla. Maalissa eroa voittajaan oli minuutti ja 55 sekuntia. – Se oli jo hieman parempi veto ja lähempänä oman tasoista suoritusta. Pakkaskelit ovat olleet aina vaikeita, minkä seurauksena kylmyys hieman kangistaa kilpailua. Ammunnan puolesta kausi on alkanut ehjästi, ja on kiva päästä takaa-ajoon jahtaamaan lisää pisteitä. Fluorittomien voiteiden vaikutusta on vaikea vielä tässä vaiheessa kautta arvioida, mutta aikaero takaa-ajoon päässeiden kesken venyi yllättävänkin suureksi, Minkkinen pohti kilpailun jälkeen.

Erika Jänkä oli pikakilpailun 66:s. Hän selvitti makuupaikan puhtaasti ja ampui pystypaikalla yhden ohilaukauksen. Ero voittajaan oli maalissa kaksi minuuttia ja 46 sekuntia. – Pieniä valonpilkahduksia kokonaissuorituksessa kaikkien haasteiden jälkeen. Edelleen ollaan kaukana siitä tasosta, mihin koen potentiaalia olevan. Täytyy olla kärsivällinen ja uskoa prosessiin. Steppi oikeaan suuntaan, mikä antaa luottoa jatkoon, Jänkä kommentoi kilpailua. – En muista, koska olisin ollut yhtä kylmissäni tai ylipäänsä kilpaillut noin kylmässä säässä, hän jatkoi viitaten olosuhteisiin Östersundissa.

Noora Kaisa Keränen oli kahdella sakolla pikakilpailun 93:s. Keränen ampui molemmat ohilaukaukset ensimmäisellä makuupaikalla, ja pystyammunnan hän selvitti puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 54 sekuntia. – Ei ollut minun menestystarina tänään. Pystyammuntaan, jos johonkin olen tyytyväinen. Rankka maasto ja rankka päivä, mutta tästä jatketaan eteenpäin, Keränen tiivisti.

Sonja Leinamo ja Inka Hämäläinen eivät startanneet kilpailuun sairastumisen vuoksi.

Miesten pikakilpailu on vuorossa huomenna lauantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

040 4889128