Tero Seppälä takaa-ajoon miesten pikakilpailusta

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Ruotsin Östersundissa lauantaina miesten pikakilpailulla. Pikakisan voitti Saksan Philipp Nawrath. Toiseksi sijoittunut Norjan Tarjei Boe jäi voittajasta 19 sekuntia. Norjan Vebjoern Soerum oli kilpailun kolmas jääden voittajasta 20 sekuntia. Koko kärkikolmikko ampui kilpailussa puhtaasti. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena miesten pikakilpailun 52:s.

Tero Seppälä ampui makuupaikalla kaksi ohilaukausta ja pystypaikalla yhden. Kolmen sakkokierroksen jälkeen ero voittajaan oli maalissa kaksi minuuttia ja 37 sekuntia. – Ammunta on toiminut tähän asti hyvin mutta siirrot menivät tänään väärään suuntaan sekoilun seurauksena. Kylmän kelin vuoksi ammunnat veivät aikaa, joten kilpailu meni pilalle penkalla. Sakkokierrokset rasittivat hieman hiihtovauhtia mutta onneksi olen huomenna mukana takaa-ajossa. Kokeillaan ennätystä, kuinka monta sijaa pystyn nousemaan, Seppälä tuumasi pikakilpailun jälkeen.

Jaakko Ranta oli pikakilpailun 64:s. Ranta selvitti makuupaikan puhtaasti mutta ampui pystypaikalta kaksi ohilaukausta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja kolme sekuntia. – Harmittaa, kun takaa-ajopaikka jäi muutaman sekunnin päähän. Kilpailu kilpailulta vire on mennyt eteenpäin ja tänään hiihto oli jo pirteämpää. Pystypaikalla tuli muutama ohilaukaus liipaisuvirheen seurauksena, mutta tästäkin opitaan. Ammunta on kaikkineen hyvin hallussa, joten jatketaan luottavaisin mielin kohti ensi viikkoa, Ranta kommentoi.

Tuomas Harjula oli pikakilpailun 67:s. Harjula ampui yhden ohilaukauksen molemmissa ammunnoissa. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 7 sekuntia. – Napsu oikeaan suuntaan. Halusin normaalimatkan jälkeen tehdä ehjän kilpailun, ja ainakin hiihdon osalta onnistuin siinä tänään hyvin. Rakensin koko kilpailun nousujohteisesti, ja jaksoin hiihtää viimeiselläkin kierroksella. Toivon mukaan tämä lähtee tästä taas rullaamaan paremmin, Harjula kommentoi.

Olli Hiidensalo oli neljällä sakolla kilpailun 77:s. Hiidensalo ampui kaksi sakkoa molemmista ammunnoista. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 37 sekuntia. – En muista, koska olisin viimeksi karsiutunut takaa-ajosta. Tänään ei ladulla kulkenut eikä ammuntakaan sujunut. Huono päivä, Hiidensalo tiivisti.

Otto Invenius oli pikakilpailun 92:s. Invenius ampui neljä ohilaukausta makuuammunnassa mutta selvitti sen jälkeen pystypaikan yhdellä sakolla. Eroa voittajaan kertyi neljä minuuttia ja 37 sekuntia. – Painajaismainen kisa. Uskon kyllä siihen, että kunto on nousussa ja parempaa on tulossa, Invenius kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancup päättyy Östersundissa huomenna sunnuntaina naisten ja miesten takaa-ajoon.