Suomalaiset paransivat sijoituksiaan takaa-ajoissa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup päättyi Ruotsin Östersundissa sunnuntaina naisten ja miesten takaa-ajoon. Naisten takaa-ajon voitti Ranskan Lou Jeanmonnot, joka päihitti loppukirissä Saksan Franziska Preussin. Saksan Vanessa Voigt oli kolmas jääden voittajasta 19 sekuntia. Suvi Minkkinen nousi takaa-ajossa sijalle 34.

Suvi Minkkinen selvitti ensimmäiset kolme ammuntaa puhtaasti, mutta ampui viimeisellä pystypaikalla kaksi ohilaukausta. 40:ntenä matkaan lähtenyt Minkkinen jäi maalissa voittajasta neljä minuuttia ja 18 sekuntia. – Tekeminen oli selvästi parhaan tuntuista koko avausviikon kilpailuista. Alussa pyrin malttamaan ladulla, ja pystyin hyvin hiihtämään nousujohteisesti loppuun asti. Ohilaukaukset viimeisellä paikalla olivat puhtaita keskittymisvirheitä. Suoritus jättää vielä aika paljon hampaankoloon, mutta nousunohteinen kisaviikko kaikkineen. Toivotaan, että ensi viikolla oltaisiin jo 30 parhaan joukossa, Minkkinen kommentoi.

Miesten takaa-ajon voittoon nousi Ruotsin Sebastian Samuelsson. Saksan Philipp Nawrath oli toinen jääden viisi sekuntia voittajasta. Norjan Vetle Sjaastad Christiansen oli maalissa kolmantena seitsemän sekuntia voittajan jälkeen. Tero Seppälä oli miesten takaa-ajon 48:s.

Tero Seppälä ampui kaksi sakkoa molemmista makuuammunnoista, mutta selvitti pystypaikat puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli neljä minuuttia ja 48 sekuntia. – Kilpailu oli makuuammuntojen jälkeen taputeltu. Tyyni olosuhde, mutta kasat olivat siirtyneet liikaa oikealle aivan kuten eilenkin. Analysoimme kilpailua päävalmentajan kanssa, mutta emme vielä löytäneet siihen selitystä. Mennään tästä eteenpäin, eikä jäädä miettimään tätä kilpailua enempää, Seppälä tuumasi kilpailun jälkeen.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Itävallan Hochfilzenissa.