Otto Invenius paras suomalainen miesten pikakilpailussa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Itävällan Hochfilzenissa. Perjantaina ohjelmassa olivat miesten ja naisten pikakilpailut. Miesten pikakilpailun voitti Norjan Tarjei Boe. Toiseksi tullut Sturla Holm Laegreid jäi voittajasta viisi sekuntia. Molemmat norjalaiset selvittivät pikakilpailun nollilla. Kolmanneksi sijoittui Ruotsin Sesbastian Samuelsson. Hän ampui kilpailussa yhden sakon ja jäi voittajasta 10 sekuntia. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena pikakilpailun 39:s.

Otto Invenius ampui molemmilta paikoilta yhden ohilaukauksen. Maalissa eroa voittajaan oli kaksi minuuttia ja 2 sekuntia. – Kisa meni suorituksena kohtalaisesti. 80% ammuntaan olen ihan tyytyväinen ja hiihtokin tuntui jo vähän virkeämmältä. Vielä on kunnon kanssa paljon tekemistä, mutta eiköhän se kilpailujen myötä lähde paranemaan, Invenius kommentoi.

Jaakko Ranta oli pikakilpailun 48:s. Ranta ampui molemmat paikat puhtaasti jääden voittajasta kaksi minuuttia ja 17 sekuntia. – Hyvä ja laadukas tekeminen jatkui penkalla, mutta tänään oli vaisumpi päivä ladulla. Lihaksisto ei tuntunut ihan olleen vireessä, ja suorituskyky puuttui. Olen tyytyväinen kuitenkin takaa-ajopaikkaan, ja siinä on huomenna pistesijoitukset kymmenkunta sekunnin päässä. Toivotaan, että tämän päivä kilpailu avasi paikkoja ja huomisesta tulee hyvä päivä, Ranta kommentoi viitaten takaa-ajoon.

Jonni Mukkala oli kilpailun 68:s. Mukkala ampui kaksi sakkoa molemmista ammunnoista. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 58 sekuntia.  – Hiihto oli ihan kohtalainen. Työpätkät tulivat hyvin, mutta olin vähän laiska rytminvaihtoa vaatineissa maastonkohdissa. Ammunnassa tein ihan omia virheitä, ja ne täytyy korjata viestiin. Takaa-ajopaikka ei jäänyt tänään kauas, ja uran paras maailmancupin sijoitus kuitenkin, Mukkala summasi.

Joni Mustonen oli 75:s jääden kärjestä kolme minuuttia ja 15 sekuntia. Mustonen ampui makuupaikalta yhden ja pystypaikalta kaksi ohilaukausta. – Todella huono päivä tänään. Hiihdollisesti olin kaukana omasta tasosta. Ammunta oli hallittua, mutta pieniä virheitä kertyi liikaa. Lähdetään sunnuntaina viestissä parantamaan, Mustonen tiivisti.

Naisten pikakilpailu käytiin Hochfilzenissa miesten kilpailun jälkeen.