Suvi Minkkinen naisten pikakilpailun 18:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten pikakilpailu oli ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa miesten pikakilpailun jälkeen. Naisten pikakilpailun voitti Norjan Ingrid Landmark Tandrevold puhtaalla sarjalla. Ruotsin Elvira Öberg sijoittui toiseksi jääden voittajasta yhdellä sakolla viisi sekuntia. Ranskan Justine Braisaz-Bouchet oli kolmas. Ranskalainen ampui kilpailussa yhden sakon ja jäi voittajasta 20 sekuntia. Suvi Minkkinen ampui pikakilpailussa puhtaasti ja sijoittui 18:nneksi.

– Hyvä fiilis kisasta, ja iso steppi eteenpäin viime viikon suorituksista. Tekeminen on koko ajan ollut parempaa, ja nyt sain ammuntaankin vielä viimeisen silauksen. Tekeminen oli penkalla päättäväistä, ja uskalsin rohkeasti ottaa napsuja tuulen mukaan. Hiihtokierroksetkin tuli tasaisen hyvin, ja silläkin puolella olen napsun lähempänä keulaa. Hyvältä paikalta huomiseen takaa-ajoon, ja mielenkiintoinen kilpailu tulossa, Minkkinen kommentoi suoritustaan. Hän lähtee huomiseen takaa-ajoon minuutin ja 24 sekuntia voittajan perään.

Daria Virolainen avasi maailmancupin kautensa sijoittuen pikakilpailussa 35:nneksi. Virolainen selvitti makuupaikan puhtaasti, ja ampui pystypaikalla yhden ohilaukauksen. Hän lähtee takaa-ajoon minuutin ja 53 sekuntia voittajan perään. – IBU-cupin jälkeen en odottanut itseltäni mitään, vaan tavoitteena oli säästää voimia, jotta ammunta onnistuisi. Hiihto kulki hyvin tänään, kiitos siitä huoltomiehelleni. Kaikki meni niin kuin halusin, Virolainen totesi kilpailun jälkeen.

Sonja Leinamo oli pikakilpailun 65:s. Leinamo selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta ampui pystypaikalla kolme ohilaukausta. Ero voittajaan oli maalissa kaksi minuuttia ja 55 sekuntia. – Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, vaikka kolme laukausta pystypaikalta lipsahtikin. Hiihto oli hyvän tuntuista, sukset toimi ja nollat makuulta, joten monta asiaa meni tänään nappiin. Kymmenen sekuntia takaa-ajopaikasta harmittaa, mutta kiva huomata, että hieman rikkonaisellakin suorituksella olen taistelemassa niistä paikoista, Leinamo kommentoi suoritusta.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu huomenna lauantaina miesten ja naisten takaa-ajoilla.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

040 4889128