Jaakko Ranta nousi takaa-ajossa maailmancupin pisteille

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui lauantaina Hochfilzenissa miesten ja naisten takaa-ajoilla. Miesten takaa-ajon kärkikolmikko koostui norjalaisista. Johannes Thingnes Boe nousi voittoon sijalta 11 ammuttuaan kilpailussa vain yhden sakon. Toinen oli Johannes Dale-Skjevdal jääden voittajasta kolmella sakolla 22 sekuntia. Kaksi sakkoa ampunut Tarjei Boe oli maalissa kolmantena 28 voittajan jälkeen. Jaakko Ranta oli parhaana suomalaisena miesten takaa-ajon 36:s.

Sijalta 48 takaa-ajoon lähtenyt Ranta ampui kilpailun kaikki neljä ammuntaa puhtaasti. Maalissa eroa voittajaan oli neljä minuuttia ja 21 sekuntia.  – Rautanen ammunta siivitti pisteille ja uran toistaiseksi parhaaseen sijoitukseen. Meillä on hyvin toimiva tiimi, eikä onnistuminen olisi ilman tiimiä tänään onnistunut. Hyvällä yhteistyöllä löysimme oikeat siirrot haastaviin tuuliolosuhteisiin. Ladulla sain peeseistä hyötyä, ja viimeisellä kierroksella oli hyvää taistelua sijoituksista. Tosi tyytyväinen päivään kaikkineen ja hyvillä mielin kohti huomista viestiä, Ranta kommentoi tyytyväisenä.

Otto Invenius oli takaa-ajon 37:s. Sijalta 39 matkaan lähtenyt Invenius ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa. Hän ylitti maaliviivan samalla sekunnilla Jaakko Rannan kanssa. – Se oli semmoinen perussuoritus. Perusammunta ja perushiihto riitti tuohon. Ihan en Jaakkoa saanut kiinni, mutta oli hyvä kilpailu, Invenius totesi kilpailun jälkeen.

Suvi Minkkinen paras suomalainen naisten takaa-ajossa

Naisten takaa-ajon voitti Ruotsin Elvira Öberg. Toiseksi nousi Sveitsin Lena Haecki-Gross jääden voittajasta 11 sekuntia. Kolmas oli Norjan Ingrid Landmark Tandrevold 14 sekuntia voittajasta jääneenä. Koko kärkikolmikko selvitti kilpailun yhdellä sakolla. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten takaa-ajon 41:s.

Sijalta 18 matkaan lähtenyt Minkkinen ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkoa. Maalissa ero voittajaan oli neljä minuuttia ja 33 sekuntia. – Yritin tänään roikkua kovemmissa peeseissä, ja lähdin hieman liian kovaa liikkeelle. Korkea ilmanala hidastaa palautumista, enkä pystynyt hiihtämään tänään omalla tasolla. Penkallakin tuli ajatuskatkoksia, kun huomasin tehneeni virheen vauhdinjaossa. Tästä opitaan, ja luotan jatkossa aiemmin käyttämääni nousujohteiseen taktiikkaan, Minkkinen pohti kilpailun jälkeen.

Daria Virolainen oli takaa-ajon 54:s. Virolainen ampui kilpailussa yhteensä viisi sakkoa jääden maalissa voittajasta kuusi minuuttia ja kolme sekuntia. – Tänään oli vaikea kilpailu alusta alkaen. Jo enne kilpailua tunsin, ettei olo ollut kovin hyvä. Luulen, että sen takia oli ammuntaongelmia, Virolainen kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on huomenna sunnuntaina miesten ja naisten viestit.