Ampumahiihdon maailmancup päättyi Itävallan Hochfilzenissa naisten viestiin

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup päättyi Itävallan Hochfilzenissa naisten viestiin. Norja voitti naisten viestin joukkueella Juni Arnekleiv, Marit Ishol Skogan, Karoline Offigstad Knotten ja Ingrid Landmark Tandrevold. Ruotsi oli maalissa toisena 31 sekuntia voittajajoukkueen jälkeen. Ranska oli viestin kolmas jääden minuutin ja sekunnin voittajasta. Suomen joukkue joutui jättämään viestin kesken viimeisellä osuudella. 

Suvi Minkkinen aloitti viestin tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon kymmenentenä. Minkkinen käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. – Yritin hiihdossa hyödyntää peesejä mahdollisimman paljon, kun lähtöpaikka oli aika kaukana. Onnistuinkin siinä ihan hyvin, ja hiihto oli pikkusen paremman tuntuista kuin eilen. Penkalla yritys oli tänään saada vähän nopeampaa ammuntaa, mutta se ei tuottanut tulosta, Minkkinen summasi. Vaihdossa ero kärkeen oli 53 sekuntia.

Daria Virolainen jatkoi viestiä toiselle osuudelle. Virolainen käytti makuupaikalla kaksi varapatruunaa, mutta ampui pystypaikan puhtaasti. Toisessa vaihdossa Suomi oli edelleen kymmenentenä. Noora Kaisa Keränen jatkoi viestiä kolmannella osuudella. Keränen joutui kiertämään sakkoringin kertaalleen makuupaikan jälkeen. Pystypaikalla hän käytti kolme varapatruunaa. Suomi vaihtoi viimeiselle osuudelle 12:ntena. Joukkueen ankkuri Sonja Leinamo joutui keskeyttämään viestin ensimmäisen ammunnan jälkeen, sillä joukkue liputettiin ulos kilpailusta.

Suomen päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad summasi viikonlopun kilpailut Itävallassa. – Meillä oli sekä loistavia hetkiä että oppimiskokemuksia tällä viikolla. Suvi saavutti kauden ensimmäisen sijoituksen 20 parhaan joukossa loistavalla pikakilpailulla. Jaakon osumatarkkuus oli 40/41 laukauksesta. Otto osoitti, että hän on löytämässä kilpailukunnon, ja Daria antoi lupaavia näyttöjä takaisinpaluustaan. Nuoremmille urheilijoille viikko oli raskas. Mutta niin kauan kuin he ottavat näistä kokemuksista opiksi, kaikki on hyvin, Kulstad kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Sveitsin Lenzerheidessa.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

040 4889128