Suomi miesten viestin 11:s ampumahiihdon maailmancupissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Itävallan Hochfilzenissa kilpaillaan sunnuntaina miesten ja naisten viestit. Miesten viestin voitti Norja joukkueella Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe ja Vetle Sjaastad Christiansen. Toiseksi tullut Ranska jäi voittajajoukkueesta 29 sekuntia. Saksan joukkue oli maalissa kolmantena minuutin ja 7 sekuntia voittajan jälkeen. Suomi sijoittui miesten viestin 11:nneksi joukkueella Jaakko Ranta, Otto Invenius, Jonni Mukkala ja Joni Mustonen

Jaakko Ranta aloitti viestin tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon viidentenä. Ranta käytti makuupaikalla yhden varapatruunan, ja selvitti pystypaikan puhtaasti. Ero kärkeen oli vaihdossa 29 sekuntia. – Hyvä tekeminen jatkui tänään ja huippuveto avausosuudella. Makuupaikan ohilaukauksen sain onneksi paikattua ensimmäisellä varapatruunalla. Ladulla oli tänään hyvä kulku muutaman nihkeämmän päivän jälkeen. Huoltokin oli onnistunut loistavasti, ja kalusto oli kilpailukykyinen, Ranta kommentoi tyytyväisenä.

Otto Invenius jatkoi viestiä toisella osuudella. Invenius ampui yhden ohilaukauksen makuupaikalta, mutta selvitti pystypaikan nollilla. Suomi oli viestin puolivälissä viidentenä vain 44 sekuntia kärkeä jäljessä. – Ensinnäkin kiitokset huollolle. Tänään oli superliukas suksi ja voisin väittää, että kilpailun paras kalusto. Kiitokset myös Jaakolle loistavasta avausosuudesta, kun pääsin lähtemään hyvältä paikalta toiselle osuudelle. Oma osuus meni tosi hyvin, vaikka viestin loppua kohden joukkueen sijoitus hieman putosikin. Tällä joukkueella ihan kelposuoritus, Invenius summasi. 

Jonni Mukkala jatkoi viestiä kolmannella osuudella. Mukkala käytti makuupaikalla kaksi varapatruunaa, ja joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. – Pojat vetivät edellä niin hyvin, että sain lähteä hienosta paikasta omalle osuudelle. Hiihto kulki ihan hyvin, ja huolto oli tehnyt tänään huikeaa työtä suksien eteen. Sakkokierros pystypaikan jälkeen harmittaa, ja viimeisellä kierroksella eroa keulaan kertyi liikaa. Ensimmäinen maailmancupin viesti on nyt kuitenkin takana, ja sain tärkeää kokemusta tulevia viestejä varten, Mukkala totesi. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle kahdeksantena kaksi minuuttia ja 44 sekuntia kärjen jälkeen.

Joni Mustonen ankkuroi Suomen joukkueen maaliin sijalla 11. Mustonen kiersi sakkokierroksen makuupaikan jälkeen kertaalleen, ja pystypaikan jälkeen kahdesti. Ero voittajajoukkueeseen oli maalissa viisi minuuttia ja 4 sekuntia. – Oli vaikea päivä tänään. Ensimmäinen kierros lähti vielä hyvin liikkeelle ja yritin tehdä oman suorituksen. Ammunnassa tein omia pieniä virheitä. Olin penkalla hukassa, enkä päässyt kartalle ohilaukauksista. Hiihtokin oli toisen kierroksen jälkeen vaikeaa ja pystyammunta epäonnistui. Kaikkeni yritin, muttei se tänään riittänyt, Mustonen harmitteli.

Naisten viesti on ohjelmassa sunnuntaina iltapäivällä miesten viestin jälkeen. 

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

040 4889128