Kaikki neljä suomalaisnaista pikakilpailusta mukaan takaa-ajoon

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Sveitsin Lenzerheidessa naisten pikakilpailulla. Ranskan Justine Braisaz-Bouchet voitti kilpailun ennen toiseksi sijoittunutta Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldia. Kärkikaksikon välillä oli eroa maalissa 12 sekuntia. Italian Lisa Vittozzi oli kilpailun kolmas 17 sekuntia voittajasta jääneenä. Koko kärkikolmikko ampui kilpailussa puhtaasti. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 28:s.

Suvi Minkkinen suoriutui penkalla puhtaasti. Maalissa eroa voittajaan oli kaksi minuuttia ja 8 sekuntia. – Ammunnan puolesta ihan onnistunut kisa, ja olen tyytyväinen nopeisiin ammuntoihin. Nopea ammunta on ollut hakusessa alkukauden kisoissa, ja nyt se alkaa löytymään. Alusta oli vaikea hiihtää, kun latu oli liipalla. Etenkin laskut olivat vaikeita, eikä niissä päässyt lainkaan palautumaan. Ihan en saanut kaikkea itsestäni irti ladulla, mikä osittain johtui alustan tuomasta haasteesta. Hyvä letka tiedossa takaa-ajoon, ja latuprofiilikin on lauantaina enempi mieleeni, Minkkinen tuumasi pikakilpailun jälkeen.

Daria Virolainen oli naisten pikakilpailun 39:s. Virolainen selvitti makuuammunnan puhtaasti, ja ampui pystypaikalla kaksi ohilaukausta. Maalissa eroa voittajaan oli kaksi minuuttia ja 41 sekuntia. – Fyysisesti tuntui tänään hyvältä ja sukset luistivat hyvin, mutta valitettavasti ammunnassa kaikki ei toiminut. Takaa-ajoon toivon hyvää ammuntaa, Virolainen kommentoi.

Noora Kaisa Keränen ylsi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin pisteille sijoittuen 40:nneksi. Keränen selvitti makuupaikan puhtaasti, ja ampui pystypaikalla yhden ohilaukauksen. Hän lähtee takaa-ajoon kaksi minuuttia ja 43 sekuntia voittajan perään. – Nyt oli sellainen hiihto, mihin voin olla tyytyväinen ja kroppa toimi taas. Makuupaikalla tein oman hyvän suorituksen ja maltoin ottaa napsut tuuleen. Pystyammunnassa jalat alkoivat täristä korkean ilmanalan vaikutuksesta, mutta loppuun asti taistelin. Yhdestä sakosta huolimatta ensimmäinen maailmancupin piste tuntuu todella hyvältä, Keränen iloitsi.

Sonja Leinamo oli naisten pikakilpailun 47:s. Leinamo ampui nollat makuupaikalta ja kaksi ohilaukausta pystypaikalla. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 59 sekuntia. – Ihan tosi tyytyväinen olen, etenkin tuohon ammuntaan. Se jännitti ennen kilpailua mutta sain tehtyä omantasoisen suorituksen. Ensimmäistä kertaa paikka takaa-ajoon, joten en voi olla kuin tyytyväinen, Leinamo summasi.

Miesten pikakilpailu on ohjelmassa huomenna perjantaina.