Otto Invenius miesten takaa-ajon 32:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Miesten takaa-ajo käytiin Sveitsin Lenzerheidessa lauantaina iltapäivällä naisten kilpailun jälkeen. Miesten kilpailun voitti Norjan Johannes Thingnes Boe kolmesta sakosta huolimatta. Toinen oli Endre Stroemsheim jääden voittajasta kahdella sakolla 25 sekuntia. Sturla Holm Laegreid oli yhdellä sakolla kilpailun kolmas 29 voittajasta jääneenä. Norjalaiset nappasivat miesten takaa-ajossa kolmoisvoiton. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena kilpailun 32:s.

Otto Invenius ampui ensimmäiset kaksi ammuntaa puhtaasti ollen kilpailun puolivälissä 20 parhaan joukossa. Toiselta makuupaikalta Invenius ampui yhden ohilaukauksen, ja viimeiseltä pystypaikalta kertyi kaksi sakkoa. – Oli mukava taas päästä noin hyville paikoille kisaamaan ja ampumaan pystypaikalle hyvään paikkaan. Vielä tulee liikaa ohilaukauksia, mutta parempaan päin, Invenius tiivisti.

Joni Mustonen oli takaa-ajon 43:s. Mustonen ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa jääden kärjestä kolme minuuttia ja 55 sekuntia. – Hyvä kilpailu tänään, vaikka en pystynytkään pitämään sijoitusta. Suorittaminen alkaa vakiintua ja olen iloinen, että sain siirrettyä hyvää suorittamista maailmancupiin. Tästä on mukava siirtyä joululomalle, Mustonen kommentoi tyytyväisenä.

Jonni Mukkala paransi pikakilpailun sijoitustaan pykälällä sijoittuen takaa-ajon 55:nneksi. Mukkala ampui yhteensä kuusi ohilaukausta jääden kärjestä viisi minuuttia ja 52 sekuntia. – Hieman tasapaksua koko kilpailu niin penkalla kuin suksellakin. Yksi heikko pystyammunta sarjassa, mutta hyvää kokemusta kaikkineen, Mukkala summasi kilpailun jälkeen. Ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan huomenna sunnuntaina naisten ja miesten yhteislähdöt.