Suvi Minkkinen naisten takaa-ajon 30:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui lauantaina Sveitsin Lenzerheidessa naisten ja miesten takaa-ajoilla. Naisten takaa-ajon voitti ensimmäisenä matkaan lähtenyt Ranskan Justine Braisaz-Bouchet. Julia Simon nousi toiseksi jääden 25 sekuntia voittajasta. Norjan Marit Ishol Skogan oli maalissa kolmantena minuutin ja 13 sekuntia voittajan jälkeen. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten takaa-ajon 30:s.

Suvi Minkkinen ampui ensimmäisessä makuuammunnassa kaksi ohilaukausta, mutta selvitti kolme ammuntaa puhtaasti. Maalissa eroa voittajaan oli kolme minuuttia ja 21 sekuntia. – Ensimmäisellä makuupaikalla kävi pieni työtapaturma, mutta muuten oli hyvä ja ehjä kilpailu. Otin siinä ensimmäisessä ammunnassa liikaa siirtoja tuleen, ja sen seurauksena ensimmäinen ammunta oli huono. Onneksi sain kilpailun kasattua sen jälkeen, ja kolme jälkimmäistä ammuntaa oli nopeita. Hiihto oli paremman tuntuista kuin pikakilpailussa, ja viimeinen kierros tuli hyvin. Fyysinen kunto antaa pieniä pilkahduksia paremmasta, ja lopussa pystyin parantamaan vielä sijoituksia, Minkkinen analysoi suoritusta. Hän on toistaiseksi toisella varasijalla huomiseen yhteislähtöön.

Noora Kaisa Keränen oli takaa-ajon 42:s. Keränen ampui ensimmäisessä makuuammunnassa kaksi ohilaukausta, mutta loput kolme ammuntaa hän selvitti puhtaasti. – Ihan tyytyväinen voin olla tämänkin päivän suoritukseen. Tuuli vaihtui kohdistuksen jälkeen, enkä reagoinut ensimmäisessä ammunnassa muutokseen tarpeeksi. Pystyammuntoihin olen todella tyytyväinen, sillä tuplanolla pystypaikoilta ei ole minulle kovin yleistä. Hiihto kulki ihan kohtalaisesti ja taistelin lähelle pisteitä jälleen. Tasainen viikko kaikkineen, mikä tuo uskoa omaan tekemiseen, Keränen kommentoi. Hän oli loukannut päänsä kaatuessaan harjoituksissa, mutta selvisi onnettomuudesta kipulääkkeillä.

Daria Virolainen oli kilpailun 48:s. Virolainen ampui yhteensä viisi sakkoa jääden kärjestä maalissa viisi minuuttia ja 12 sekuntia. – Tuntui hyvältä tänään ja sukset luistivat tosi hyvin. En vielä löydä itselleni optimaalista nopeutta, jolla ammunta sujuisi hyvin. Työstän sitä joululomien aikana, Virolainen päätti.

Sonja Leinamo oli naisten takaa-ajon 52:s. Leinamo ampui yhteensä kuusi sakkoa. Maalissa eroa voittajaan oli viisi minuuttia 59 sekuntia. – Vähän tuli liikaa sakkoja tänään, mutta hiihto kulki kohtalaisesti. Oli upea tunnelma, ja hienoa hiihtää uran ensimmäisessä takaa-ajossa, Leinamo tiivisti tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Miesten takaa-ajo käytiin lauantaina iltapäivällä naisten kilpailun jälkeen.