Otto Invenius miesten pikakilpailun 30:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Saksan Oberhofissa. Perjantaina ohjelmassa ovat miesten ja naisten pikakilpailut. Miesten pikakilpailun voitti saksalainen Benedikt Doll yhdellä sakolla. Toiseksi sijoittunut norjalainen Sturla Holm Laegreid jäi voittajasta kaksi sekuntia. Kolmas oli norjalainen Endre Stroemsheim jääden voittajasta viisi sekuntia. Kärkikolmikosta kaikki ampuivat yhden sakon pystypaikalta. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena miesten pikakilpailun 30:s.

Otto Invenius ampui makuupaikalta yhden ja pystypaikalta kaksi sakkoa. Maalissa ero voittajaan oli minuutin ja 50 sekuntia. – Kilpailu meni sijoituksellisesti ihan hyvin. Mukava nähdä, että noinkin monella sakolla riitti hyvään sijoitukseen. Suksi oli yksi kilpailun parhaista, sillä alamäissä tehtiin hyviä eroja. Laskut olivat kovavauhtisia, eikä tarvinnut pelätä tänään, Invenius kommentoi tyytyväisenä.

Tero Seppälä sijoittui pikakilpailun 56:nneksi. Seppälä ampui yhden sakon makuupaikalta, ja pystypaikalta kaksi ohilaukausta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 38 sekuntia. – Olen pettynyt tämän päivän suoritukseen. Viime aikoina harjoitukset ja testikilpailut ovat sujuneet hyvin, mutta jostain syystä tänään kokonaisuus ei toiminut. Olosuhteet olivat toki haastavat, mutta pelkästään niissä ei ollut syy. Onneksi pääsin huomiseen kilpailuun mukaan, jotta voin lähteä rakentamaan parempaa suoritusta ja saada sitä kautta luottamusta jatkoon, Seppälä pohti pikakilpailun jälkeen.

Olli Hiidensalo oli kilpailun 79:s. Hiidensalo ampui kaksi sakkoa molemmissa ammunnoissa jääden kärjestä maalissa kolme minuuttia ja 31 sekuntia. – Suksi oli tänään hyvä, mutta hiihto oli pehmeää kilpailutauon jälkeen. Ammuntaolosuhteet olivat vähän haastavat, ja tänään ammuttiin paljon sakkoja. Viimeisellä kierroksella otin lisäsekunteja kaatumisesta, kun ajauduin pehmeälle alustalle. Kaikkineen vaikea paluu kisoihin, mutta viestissä uusi yritys, Hiidensalo totesi ja oli luottavainen, että vire paranee kilpailuiden myötä.

Joni Mustonen sijoittui 84:nneksi. Mustonen ampui kaksi sakkoa molemmissa ammunnoissa, ja jäi kärjestä maalissa kolme minuuttia ja 41 sekuntia. – Oli vaikea kilpailu. Suksi vaikutti ihan hyvältä tänään, mutta oma fiilis oli karmea. Täytyy vähän analysoida päivän suoritusta ja pohtia, miten tästä edetään kohti seuraavia kisoja, Mustonen pohti.

Jaakko Ranta oli neljällä sakolla kilpailun 88:s. Ranta ampui kaksi sakkoa molemmissa ammunnoissa jääden voittajasta maalissa neljä minuuttia ja 2 sekuntia. – Vaikea aloitus tammikuun trimesterille. Tahmeaa hiihtoa, eikä tuuleen reagointi onnistunut penkalla. Molemmilla osa-alueilla olin paljon jäljessä siitä, mihin harjoituksissa olen pystynyt. Tämän päivän kilpailu toki harmittaa, mutta mennään eteenpäin, Ranta summasi pikakilpailun jälkeen.

Naisten pikakilpailu käydään Oberhofissa miesten pikakilpailun jälkeen.