Suvi Minkkinen naisten pikakilpailun 42:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten pikakilpailun voitti ranskalainen Justine Braisaz-Bouchet kahdesta sakosta huolimatta. Saksalainen Franziska Preuss oli toinen jääden nolla-ammunnalla voittajasta neljä sekuntia. Yhden sakon ampunut ranskalainen Sophie Chauveau oli kolmas vain kahden kymmenyksen erolla saksalaiseen. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 42:s

Suvi Minkkinen ampui makuupaikan puhtaasti, ja selvisi pystypaikalta yhdellä sakkokierroksella. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 12 sekuntia. – Kokonaisuudessaan ihan ehjä kilpailu. Jännitin tämän päivän kilpailua, kun harjoituksissa oli haastavat olosuhteet ja etenkin iso lasku oli huonossa kunnossa. Eilisessä harjoituksessa tuntui vielä tosi hyvältä, mutta tämän päivän kilpailu oli vaikeampi fyysisesti. Pieni tauko kilpailuista ja jännitys varmasti vaikuttivat suoritukseen. Alkupään lähtijänä en päässyt hyödyntämään peesejä ja tulin pitkän vastatuulipätkän joka kierroksella yksin. Tulos ei tuollaisenaan tyydytä, mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan, Minkkinen kommentoi. Hän starttaa ainoana suomalaisena huomiseen naisten takaa-ajoon.

Paluun maailmancupiin tehnyt Venla Lehtonen oli pikakilpailun 63:s. Lehtonen ampui makuupaikalta yhden ja pystypaikalta kaksi sakkoa. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja sekunnin. Takaa-ajopaikka jäi lopulta yhdeksän sekunnin päähän.  – Tämän päivän kilpailussa oli pientä lisäjännitystä, kun viime vuonna kausi päättyi samaan paikkaan aika valitettavalla tavalla. Olin kuitenkin innoissani paluusta, kun olen saanut hyvän harjoitusjakson kotona. Hiihto oli tänään hyvän tuntuista ja Oberhofin rataprofiili sopii minulle. Penkalla olin hieman hidas, ja tarvitsen vielä lisää päättäväisyyttä ammuntaan. Sekunteja olisi ollut otettavissa monessakin kohtaa, kun takaa-paikka jäi lopulta niin lähelle. Tästä jää sopivasti hampaankoloon, ja pyrin parantamaan niitä osa-alueita, mitkä tänään jäivät vielä vajaaksi, Lehtonen kommentoi pikakilpailun jälkeen.

Sonja Leinamo oli pikakilpailun 72:s. Leinamo ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkoa, yhden makuupaikalta ja kaksi pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 27 sekuntia. – Olosuhteet täällä ovat olleet aika eksoottiset, joten ammuntaan olen siihen nähden tyytyväinen. Kaikkineen aika perussuoritus minulle ja olen tyytyväinen, etten kupeksinut matolla sen kauempaa. Hiihto oli tänään pienoinen pettymys, mutta eiköhän se tästä lähde rullaamaan, Leinamo kommentoi suoritusta.

Noora Kaisa Keränen oli neljällä sakolla kilpailun 93:s. Keränen ampui kaksi sakkoa molemmissa ammunnoissa jääden voittajasta maalissa viisi minuuttia ja 27 sekuntia. – Uusi vuosi olisi ollut kiva aloittaa paremmalla kilpailulla. Harmittaa, kun tason vaihtelu kilpailuiden välillä on vielä aika rajua. Siihen olisi hyvä löytää kultainen keskitie, ettei menisi joko tosi hyvin tai tosi huonosti, Keränen tuumasi ja kertoi ajatusten olleen viikolla toisaalla, mikä osaltaan vaikutti suoritukseen.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu huomenna lauantaina miesten ja naisten takaa-ajoilla. 

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi