Otto Invenius parhaana suomalaisena takaa-ajon 44:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui lauantaina miesten ja naisten takaa-ajoilla. Miesten takaa-ajon voitti Norjan Endre Sroemsheim. Sturla Holm Legreid oli maalissa toisena 18 sekuntia voittajan jälkeen. Johannes Dale-Skjevdal nousi kolmanneksi jääden 36 sekuntia voittajasta. Norjalaiset nappasivat miesten takaa-ajossa viisi ensimmäistä sijaa. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena takaa-ajon 44:s.

Otto Invenius ampui kilpailussa yhteensä viisi sakkoa. Maalissa ero voittajaan oli neljä minuuttia ja 36 sekuntia. – Tänään ei ollut ihan paras päivä. Hiihto oli hieman raskasta ja ammunnatkin meni huonosti. Mutta jos jotain positiivista niin suksi toimi taas hyvin, Invenius tiivisti.

Tero Seppälä oli miesten takaa-ajon 51:s. Hän ampui yhteensä kuusi sakkoa jääden voittajasta viisi minuuttia ja 27 sekuntia. Ensimmäiseltä pystypaikalta Seppälä ampui neljä sakkoa.  – Hyvä nousu tyrehtyi ensimmäiseen pystyammuntaan. Olen opetellut nopeaa ammuntaa, mutta tänään taulut ei jostain syystä kaatuneet. Harmittaa, sillä hiihto oli hieman pirteämpää kuin eilen. Loppumatkasta säästelin jo huomiseen, ja huomenna uusi yritys viestissä, Seppälä kommentoi.

Suvi Minkkinen naisten takaa-ajon 50:s

Naisten takaa-ajon voitti Ranskan Julia Simon, joka selvisi kilpailusta kahdella sakolla. Ensimmäisenä matkaan lähtenyt Justine Braisaz-Bouchet oli toinen jääden voittajasta 19 sekuntia. Hän ampui kilpailussa kolme sakkoa. Norjalainen Ingrid Landmark Tandrevold oli maalissa oli kolmantena 44 sekuntia voittajan jälkeen. Hänkin selvisi kilpailusta kahdella sakolla. Suvi Minkkinen oli ainoana suomalaisena mukana naisten kilpailussa sijoittuen 50:nneksi.

Suvi Minkkinen ampui kilpailussa vain yhden sakon ensimmäiseltä makuupaikalta. Kolme ammuntaa Minkkinen selvitti puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia ja 29 sekuntia. – Vaikea kisa, vaikka alku lähti hyvin ja suksikin tuntui hyvältä. Kolmannella kierroksella tuli seinä vastaan, ja jouduin tiputtamaan vauhtia selvitäkseni maaliin. Kaikkeni yritin ja ajattelin, että hyvällä ammunnalla olisi ollut vielä mahdollisuuksia päästä pisteiden tuntumaan. Viimeisellä kierroksella kuitenkin säästelin jo huomiseen viestiin, kun hiihto ei missään vaiheessa tuntunut helpolta. Ei pidä tästä tehdä liian konkreettisia johtopäätöksiä, vaan uskoa parempaan suorittamiseen Ruhpoldingissa, Minkkinen tuumasi takaa-ajon jälkeen.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu huomenna sunnuntaina miesten ja naisten viesteillä.