Suomi miesten viestin yhdeksäs

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Saksan Oberhofissa miesten viestillä. Norja voitti miesten viestin ylivoimaisesti joukkueella Endre Stroemsheim, Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe ja Johannes Thingnes Boe. Saksa oli toinen jääden voittajajoukkueesta kaksi minuuttia ja 2 sekuntia. Italia oli maalissa kolmantena kaksi minuuttia ja 50 voittajajoukkueen jälkeen. Suomi sijoittui miesten viestin yhdeksänneksi joukkueella Jaakko Ranta, Otto Invenius, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Jaakko Ranta avasi Suomen viestin tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon 12:ntena. Ranta selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. – Hyvin lähti viesti käyntiin avausosuudella. Pääsin jatkamaan toisena makuupaikan nopean ammunnan jälkeen. Suoritus kulminoitui pystypaikkaan, kun siinä oli vaikea tuuliolosuhde. En onnistunut varapatruunoilla saamaan tauluja alas vaan jouduin sakkokierrokselle. Viimeinen kierros tuli kuitenkin hyvin, ja vire oli parempi tänään kuin pikakisassa. Kokonaistulos joukkueena oli kohtalainen ja loppukiri oli näyttävä, Ranta kommentoi. Joukkueen ero kärkeen oli avausosuuden jälkeen minuutin ja 32 sekuntia.

Otto Invenius jatkoi viestiä toisella osuudella. Invenius käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. Suomi oli viestin puolimatkassa 12:s. – Omassa suorituksessa olen tyytyväinen viimeiseen kierrokseen, kun löysin voimia puristaa huonon pystypaikan jälkeen ja sain muita joukkueita vielä hieman kiinni. Joukkueena suoritus kaatui hieman huonoon ammuntaan ja haimme sijoituksena parempaa, Invenius kommentoi.

Tero Seppälä nosti joukkueen kolmannella osuudella yhdeksänneksi. Seppälä käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. – Olosuhde oli penkalla vaativa ja täytyy olla tyytyväinen, etten joutunut sakkokierrokselle. Pystypaikalla meni kauan aikaa, kun joutui odottamaan sopivaa tuulirakoa.  Ladulla olo oli hieman alavireinen, vaikka muutaman sijoituksen onnistuinkin nostamaan. Jatketaan ensi viikolla uuden viestin merkeissä, ja koitetaan parantaa suoritusta, Seppälä sanoi viitaten ensi viikon kilpailuihin Ruhpoldingissa.

Olli Hiidensalo ankkuroi joukkueen maaliin yhdeksäntenä. Hiidensalo käytti makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli viisi minuuttia ja 19 sekuntia. – Vähän parempaa tekemistä ladulla kuin pikakisassa, vaikka yksin jouduinkin hiihtämään. Viimeiselle hiihtokierrokselle sain onneksi seuraa ja pääsin virittelemään kiriä lopussa. Ammuntaolosuhde oli tosi vaihteleva kilpailun aikana. Joukkueena perusveto, Hiidensalo summasi.

Naisten viesti käydään Saksan Oberhofissa miesten viestin jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi