Suomi naisten viestin kymmenes

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten viesti käytiin Saksan Oberhofissa miesten viestin jälkeen. Naisten viestin voitti Ranska joukkueella Lou Jeanmonnot, Justine Braisaz-Bouchet, Sophie Chauveau ja Julia Simon. Norja oli naisten viestin toinen jääden voittajajoukkueesta yhdeksän sekuntia. Ruotsi oli maalissa kolmantena 33 sekuntia voittajajoukkueen jälkeen. Suomi oli naisten viestin kymmenes joukkueella Suvi Minkkinen, Venla Lehtonen, Noora Kaisa Keränen ja Sonja Leinamo.

Suvi Minkkinen aloitti Suomen viestin. Minkkinen käytti makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla yhden varapatruunan. – Vähän olin varovainen alkumatkasta eilisen jäljiltä ja tunnustelin, miten kroppa toimii. Ammunnoissa oli haastava olosuhde ja ihan kohtuullisesti niistä selvisin. Viimeinen hiihtokierros tuli hyvin, ja suksi toimi liukkaalla alustalla. Se oli kokonaisuudessaan kilpailuviikon paras suoritus, jossa oli paljon hyviä juttuja jatkoakin ajatellen. Alkuviikko meni käynnistellessä ja kilpailuviikko on jo päätöksessään, kun alkaa kulkemaan. Toivotaan, että sama vire jatkuu Ruhpoldingissa, Minkkinen kommentoi. Suomi oli ensimmäisessä vaihdossa 58 sekuntia kärkijoukkuetta perässä ja vaihtoi toiselle osuudelle kahdeksantena.

Venla Lehtonen jatkoi viestiä toisella osuudella. Lehtonen käytti makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. – Omasta osuudesta ei jäänyt tyytyväinen fiilis, vaikka tuntemus kunnosta on kohtuullinen. Hiihto tuntui jaksavalle, mutta laskuosuuksilla jäin jonkun verran. Ammunnoissa oli haastava olosuhde, ja varapatruunoiden käyttäminen kulutti aikaa. Tasapainoinen suoritus kuitenkin, enkä onneksi joutunut sakkokierrokselle. Joukkueen kokonaissuoritus lämmittää mieltä ja onnistuimme haastavassa olosuhteessa, Lehtonen sanoi. Suomi oli viestin puolimatkassa 11:ntenä. Eroa kärkijoukkueeseen oli kaksi minuuttia ja 54 sekuntia. 

Noora Kaisa Keränen ampui molemmat paikat puhtaasti nopealla ammunnalla. Hän nosti joukkueen sijoituksen kymmenenneksi kolmannella osuudella. Keränen oli ammunta-ajoissa osuutensa nopein. – Sain huolet ja murheet pois mielestä ja keskityin kilpailuun. Ammuntaan voi olla todella tyytyväinen, ja hiihtokin oli jo parempaan suuntaan. Hyvillä mielin voin onneksi lähteä Oberhofista, Keränen iloitsi osuutensa jälkeen. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle kolme minuuttia ja 29 sekuntia kärjen jälkeen.

Sonja Leinamo ankkuroi joukkueen maaliin kymmenentenä. Leinamo käytti makuupaikalla kolme varapatruunaa, ja joutui pystypaikan jälkeen kiertämään sakkoringin kahdesti. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli kuusi minuuttia ja 16 sekuntia. – Olen tosi ylpeä meidän koko joukkueesta. Aiemmissa kauden viesteissä on ollut hieman epäonnea matkassa, mutta tänään pääsimme jo kymmenen joukkoon. Omaankin suoritukseen olen ihan tyytyväinen. Pystyammuntaan sattui aika iso myrsky ja olen iloinen, että jouduin kiertämään sakkoringin vain kahdesti, vaikka alku näytti huolestuttavalta. Hiihto kulki ihan hyvin, joten tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa, Leinamo summasi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Saksan Ruhpoldingissa.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi