Suomi naisten viestin 12:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Saksan Ruhpoldingissa naisten viestillä. Ranska voitti viestin joukkueella Lou Jeanmonnot, Jeanne Richard, Sophie Chauveau ja Julia Simon. Ruotsi oli toinen jääden voittajajoukkueesta yhdeksän sekuntia. Saksa oli maalissa kolmantena 47 sekuntia voittajan jälkeen. Suomi oli naisten viestin 12:s joukkueella Suvi Minkkinen, Venla Lehtonen, Noora Kaisa Keränen ja Sonja Leinamo.

Suvi Minkkinen aloitti Suomen viestin tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon 10:ntenä. Minkkinen käytti molemmissa ammunnoissa yhden varapatruunan. Vaihdossa eroa kärkijoukkueeseen oli 29 sekuntia. – Hiihto oli taas hieman parempaa, ja Oberhofissa alkanut hyvä vire jatkui ladulla. Jouduin hiihtämään paljon yksin, enkä päässyt hyödyntämään peesejä. Ammunnassa oli pientä epävarmuutta, kun aseen kanssa oli pientä säätöä. Nopeat ammunnat kuitenkin vara-patruunoilla, ja kauden pienin ero keulaan ensimmäisessä vaihdossa. Joukkueena pysyimme ensimmäistä kertaa pois sakkoringiltä, mikä on merkki positiivisesta kehityssuunnasta. Hyvillä mielin tästä kohti pikakilpailua, Minkkinen kommentoi.

Venla Lehtonen jatkoi viestiä toisella osuudella. Lehtonen ampui makuupaikan puhtaasti, ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. Suomi oli viestin puolimatkassa 10:ntenä 51 kärkijoukkueesta jääneenä. – Olen tosi iloinen sekä oman osuuden että joukkueen suorituksesta. Sain tänään pitkästä aikaa nauttia kilpailuvauhtisesta hiihdosta, ja loppua kohden pystyin kiristämään vauhtia. Kroppa toimi ja ammunnat olivat hyvät. Tästä on hyvä lähteä itsevarmuudella kohti pikakilpailua ja jatkaa samaan malliin, Lehtonen kommentoi viitaten perjantain pikakilpailuun.

Kolmannella osuudella Noora Kaisa Keränen turvautui yhteen varapatruunaan makuupaikalla mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Keränen toi joukkueen viimeiseen vaihtoon 10:ntenä kaksi minuuttia ja 22 sekuntia kärkijoukkueen jälkeen. – Ihan voin olla tyytyväinen tämänkin päivän suoritukseen. Makuupaikalla tuli syöttöhäiriö, kun varoin tähtäimen lukkoa. Pystypaikka meni kuitenkin tosi hyvin, ja sain hallitun suorituksen, Keränen kommentoi tyytyväisenä.

Sonja Leinamo ankkuroi joukkueen maaliin 12:ntena. Leinamo käytti makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla yhden varapatruunan. Maalissa eroa voittajajoukkueeseen oli kolme minuuttia ja 51 sekuntia. – Olen tosi tyytyväinen tämän päivän pystyyn, sillä se on tuonut lisäjännitystä aiemmissa kilpailussa. Kaikkineen tasainen suoritus, vaikka tappio loppukirissä hieman harmittaakin. Paikataan se ensi kerralla, Leinamo totesi kilpailun jälkeen.

Miesten viesti on ohjelmassa huomenna torstaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi