Suomi miesten viestin 11:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Saksan Ruhpoldingissa miesten viestillä. Norja voitti viestin joukkueella Sturla Holm Laegreid, Johannes Dale-Skjevdal, Tarjei Boe ja Vetle Sjaastad Christiansen. Saksa oli toinen 45 sekuntia voittajajoukkueesta jääneenä. Italia oli maalissa kolmantena 59 sekuntia voittajajoukkueen jälkeen. Suomi oli miesten viestin 11:s joukkueella Arttu Heikkinen, Otto Invenius, Heikki Laitinen ja Olli Hiidensalo.

Arttu Heikkinen teki maailmancupin debyytin ja aloitti Suomen viestin. Heikkinen käytti makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla yhden varapatruunan. Suomi vaihtoi avausosuudelta 21:ntena minuutin ja 18 sekuntia kärkijoukkueen jälkeen. – Debyytti suoritettu ja olihan se melkoinen kokemus. Tunnelma oli hieno, ja ensimmäinen hiihtokierros tuli ryhmän mukana. Makuupaikalla hieman epäonnistuin, ja siinä tuli vähän liikaa eroa keulaan. Pystypaikan selvisin onneksi yhdellä varalla, ja viimeinen hiihtokierros tuli ihan kohtalaisesti. Tyytyväinen olen joukkueen suoritukseen, vaikka omassa suorituksessa on vielä parannettavaa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa viikonlopun kisoja kohti, Heikkinen kommentoi avaustaan.

Otto Invenius jatkoi viestiä toisella osuudella. Invenius käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. – Tänään oli pirteää hiihtoa, mutta ammunoista toivoisin selviäväni vähemmillä varoilla. Hiihtoon olen kuitenkin tyytyväinen, ja sukset olivat tänään todella hyvät, Invenius kiitteli. Suomi oli viestin puolimatkassa 16:s minuutin ja 30 sekuntia kärjestä jääneenä.

Kolmannella osuudella Heikki Laitinen selvitti makuupaikan puhtaasti, ja käytti kolme varapatruunaa pystypaikalla. Joukkue vaihtoi ankkuriosuudelle 14:ntenä kaksi minuuttia ja 35 sekuntia kärkijoukkueen jälkeen. – Jaksoin hiihtää tasaista vauhtia ja ihan hyvä veto kaikkineen. Joulutauolla sairastin koronan, ja meno oli tänään jo onneksi parempaa kuin viime viikolla IBU-cupissa. Pystyammunnassa meni liikaa aikaa, mutta vältin kuitenkin sakkokierroksen. Makuupaikalla oli sen sijaan tosi hyvä ammunta, Laitinen analysoi suoritustaan.

Olli Hiidensalo ankkuroi joukkueen maaliin 11:ntenä. Hiidensalo selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli kolme minuuttia ja 10 sekuntia. – Tänään oli hyvä kokonaissuoritus. Hiihto kulki ihan mukavasti, vaikka yksin jouduinkin hiihtämään. Ammunta oli hyvä ja nopea, vaikka yhden varan jouduinkin käyttämään. Joukkueena lähdimme hakemaan parempaa sijoitusta, mutta saimme uuden miehen maailmancupiin ja ihan hyvä debyytti Artulle, Hiidensalo kehui joukkuekaveriaan.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu huomenna perjantaina naisten pikakilpailulla.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi