Venla Lehtonen paras suomalainen naisten pikakilpailussa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Saksan Ruhpoldingissa naisten pikakilpailulla. Norjan Ingrid Landmark Tandrevold voitti kilpailun. Toiseksi tullut Ruotsin Mona Brorsson jäi voittajasta 18 sekuntia. Italian Lisa Vittozzi oli kolmas 19 sekuntia voittajasta jääneenä. Koko kärkikolmikko ampui kilpailussa puhtaasti. Venla Lehtonen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 48:s.

Venla Lehtonen ampui makuupaikan puhtaasti, ja joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. Maalissa ero voittajaan oli tasan kaksi minuuttia. – Olin tosi jännittynyt ennen kilpailua, ja kisarutiinin puutos vaikuttaa vielä. Kilpailu tuntui tänään raskaalta, vaikka pyrin tekemään nousujohteista suoritusta. Makuupaikalla oli hyvä ammunta, ja pystypaikalla taistelin jalkojen tärinää vastaan. Takaa-ajopaikka on taas yksi steppi eteenpäin, ja täytyy olla siitä iloinen. Tästä on hyvä lähteä parantamaan, ja jahtaamaan takaa-ajoon parempia sijoituksia, Lehtonen summasi suoritusta.

Suvi Minkkinen oli pikakilpailun 56:s. Minkkinen selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta ampui pystypaikalla kaksi ohilaukausta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 24 sekuntia. – Tänään ei ollut ehjä suoritus. Kilpailu lähti ihan kohtalaisesti, vaikken päässytkään hyödyntämään peesejä. Makuupaikalla oli ongelmia lippaan kanssa, ja siihen tuhrautui sekunteja. Pystypaikalla oli sen sijaan ajatuskatkoksia, ja suoritus kaikkineen oli rikkonainen. Takaa-ajossa uusi yritys, Minkkinen kommentoi.

Sonja Leinamo oli kilpailun 67:s. Leinamo ampui makuupaikalta yhden ja pystypaikalta kaksi ohilaukausta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 53 sekuntia. – Sellainen perussuoritus kolmella sakolla. Ihan ei vielä riitä takaa-ajoon, mutta hyvää opettelua jälleen. Yleisö täällä on aivan ihana, Leinamo kehui tunnelmaa.

Noora Kaisa Keränen sijoittui kilpailun 73:nneksi. Keränen ampui molemmilta paikoilta yhden ohilaukauksen jääden maalissa voittajasta tasan kolme minuuttia. – Tänään taas vedettiin heikosti. Hiihdossa yritys oli kova, mutten päässyt eteenpäin. Ammunta oli kohtalainen, vaikka matot ovat täällä tosi jäisiä. Eipä muuta kuin uutta kisaa kohden, Keränen kommentoi.

Miesten pikakilpailu on vuorossa huomenna lauantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi