Otto Invenius miesten pikakilpailun 21:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupissa oli lauantaina ohjelmassa miesten pikakilpailu. Norjan Vetle Sjaastad Christiansen ampui puhtaasti ja voitti kilpailun. Italian Tommaso Giacomel oli toinen jääden yhdellä sakolla voittajasta 17 sekuntia. Kolmas oli Norjan Tarjei Boe, joka hänkin ampui kilpailussa puhtaasti jääden voittajasta 20 sekuntia. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena miesten pikakilpailun 21:s.

Otto Invenius selvitti makuupaikan puhtaasti mutta ampui pystypaikalla yhden ohilaukauksen. Maalissa ero voittajaan oli minuutin ja 10 sekuntia.  – Kauden paras sijoitus ja huippuammunta. Olen kyllä tyytyväinen ja voin luvata, että lisää on tulossa, Invenius kommentoi pikakilpailun jälkeen.

Heikki Laitinen ampui molemmat paikat puhtaasti sijoittuen 24:nneksi. – Nolla-ammunta ja tasaisen hyvä hiihto johtivat onnistumiseen. Olen tyytyväinen uran parhaaseen sijoitukseen, Laitinen iloitsi kilpailun jälkeen. Hän starttaa takaa-ajoon minuutin ja 15 sekuntia voittajan perään.

Olli Hiidensalo oli kolmella sakolla pikakilpailun 78:s. Hiidensalo ampui kaksi ohilaukausta makuupaikalta ja yhden pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 20 sekuntia. – Hiihto oli keskinkertainen ja suksi toimi kohtalaisesti. Ammunta oli huono, ja kolme sakkoa oli liikaa. Harvoin noilla sakoilla on menty takaa-ajoon, varsinkaan helpoissa olosuhteissa. Ammunta ei ole lähtenyt kulkemaan pikakilpailuissa ja täytyy katsoa, mitä Italiassa keksitään, Hiidensalo tuumasi.

Arttu Heikkinen oli pikakilpailun 91:s. Heikkinen ampui makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kaksi ohilaukausta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 18 sekuntia. – Tänään oli vaikea päivä. Heti alusta alkaen hiihto tuntui raskaalta, eikä ollut normaali tunne lihaksistossa. Raskas päivä ladulla näkyi myös ammunnoissa. Ei osunut kovin hyvä suoritus ensimmäiseen henkilökohtaiseen maailmancupin kilpailuun. Lähdetään tästä kotiin palautumaan ja treenaamaan, Heikkinen sanoi suorituksen jälkeen.

Naisten ja miesten takaa-ajo käydään Saksan Ruhpoldingissa huomenna sunnuntaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi