Otto Invenius nousi takaa-ajossa sijalle 18

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten takaa-ajo käytiin Saksan Ruhpoldingissa naisten kilpailun jälkeen. Norjalaiset ottivat miesten takaa-ajossa kolmoisvoiton. Johannes Dale-Skjevdal voitti kilpailun kahdella sakolla ennen toiseksi tullutta Vetle Sjaastad Christiansenia. Ensimmäisenä matkaan lähtenyt Christiansen ampui kilpailussa kolme sakkoa ja hävisi voittajalle sekunnin. Johannes Thingnes Boe oli kolmas jääden voittajasta kahdella sakolla kaksi sekuntia. Otto Invenius paransi kauden parasta sijoitustaan pikakilpailusta ja nousi takaa-ajossa sijalle 18.

Otto Invenius selvitti makuupaikat puhtaasti, ja ampui molemmilta pystypaikoilta yhden ohilaukauksen. Maalissa ero voittajaan oli minuutin ja 11 sekuntia. – Kaikinpuolin hyvä kilpailu ja ylivoimaisesti uran paras takaa-ajo. Tänään kulki hiihto, ammunta, ja suksikin oli ihan loistava. Olen todella tyytyväinen, Invenius kommentoi ja kiitti kaikkia.

Heikki Laitinen ylsi maailmancupin pisteille oltuaan miesten takaa-ajon 38:s. Laitinen ampui yhden sakon molemmilta makuupaikoilta, ja selvitti pystypaikat puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 38 sekuntia. – Mies oli aika tyhjä tänään eikä sukseltakaan tullut apuja. Ammunta oli hyvä, ja pystypaikkojen nollat lämmittävät erityisesti mieltä. Muutama maailmancupin piste ja kokonaisuutena plusmerkkinen viikonloppu, Laitinen summasi suorituksiaan.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Italian Antholz-Anterselvassa.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi